Petoro ljudi je poginulo — među kojima i troje dece — dok je jedna osoba teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 13.10 časova na putu Kraljevo - Raška. Prema prvim informacijama, poginuli su otac, troje dece i još jedna žena, dok je majka mališana povređena. 

- Putnički automobil bio je potpuno poklopljen vojnim vozilom, skroz smrskan. Na lice mesta došle su ekipe vatrogasaca-spasilaca. Uspeli su nekako da podignu vojno vozilo i pomere ga. Prizor koji nas je zatekao je strašan, ovo je prava tragedija - kaže za "Rinu" jedan od očevidaca.

1726931791kraljevo-udes-fotorina2.jpg
RINA 

Prema prvim informacijama, supruga vozača automobila i majka troje dece, jedina je preživela sudar, ali njeno stanje trenutno nije poznato. Vest da je među petoro poginulih i troje dece potvrdio je za RTS direktor Opšte bolnice u Kraljevu dr Zoran Mrvić. 

- Ona je dva sata bila živa zarobljena ispod oklopnog vozila - navodi izvor "Blica". 

Kako je Ministarstvo odbrane saopštilo, u sudaru su učestvovali automobil petočlane porodice i borbeno vozilo Vojske Srbije PASARS. U automobilu su bili roditelji sa troje dece i još jedna osoba, dok fotografije sa mesta nesreće pokazuju da je automobil smrskan do neprepoznatljivosti!

Oglasilo se Ministarstvo odbrane

Pretpostavlja se da je putničko vozilo podletelo pod vojno borbeno vozilo, koje se kretalo u pratnji. Saobraćaj je obustavljen na tom delu Ibarske magistrale.

- Borbeno vozilo Vojske Srbije kretalo se u smeru ka Raški i bilo je u koloni pod pratnjom vojne policije - navodi se u saopštenju i dodaje da su na lice mesta izašli nadležni organi koji će utvrditi sve okolnosti nastanka saobraćajne nezgode.

Kamion šlep službe odvezao je smrskani automobil i saobraćaj je na toj deonici normalizovan. Uviđajem će biti poznate sve ostale okolnosti ove tragedije. 

Kurir.rs/Rina/Blic