Meštani Draganića kod Raške gde je živela petočlana porodica Lazović koja je juče imala stravičnu saobraćajnu nesreću na putu Raška-Kraljevo, kažu za Kurir da njihove porodice ne mogu da dođu sebi od šoka i stalno ponavljaju "što im Bog nije ostavio živo bar jedno unuče."

Nesreća se dogodila, podsetimo, juče oko 13.20 sati na mestu Bojanići na putu Raška-Kraljevo kod Ušća, gde su se sudarili vozilo marke "ford" kojim je upravljao Danijel Lazović i vozilo Vojske Srbije koje je vozio M. V. Naime, u "fordu" nakon stravičnog udesa povredama su podlegli Danijel i njegovo troje dece, staro deset, sedam i jednu godinu, kao i komšinica Dijana Kutlačić, dok je Mirjana Lazović Bugarić prošla sa povredama. 

- Bili smo kod Danijelovih roditelja da izjavimo saučešće. Svi u crnini, jadni oni i njihova sudbina. Izgubili su sina i troje unučadi u jednom trenu. Ne progovaraju, samo plaču i pokušavaju da nađu reči za tragediju koju su doživeli - kaže komšija i dodaje:

372968970_10218604122094362_2086517433036484084_n.jpg
Facebook/Danijel L Danijel i njegovo troje dece stradalo u nesreći, dok je Mirjana, njegova supruga odnosno, majka dece preživa

- Samo kukaju i pogleda u daljini rekoše: "Baš da nam je jedno unuče ostavio... Eto naša Mirjana sada nema nikog, sve je izgubila. Baš jedno da je ostalo da u njemu nađeno utehu."

Kako tvrde komšije koje su išle da izjave saučešće porodici, roditelji pokojnog Danijela Lazovića navode da bi bilo bolje da je otišao u Mirovnu misiju.

- Čuo sam da je Danijel hteo da ide u Mirovnu misiju, ali da je odustao zbog dece. Pokušavaju nekako da misle šta je to trebalo da urade u prošlosti da ne dođe do jučerašnjeg dana - kažu komšije i dodaju da su videli Vojsku Srbije da dolazi juče kod njih jer je Danijel bio njihov pripadnik.

Nesreća, ušće
R, Privatna Arhiva, RINA Poginula i komšinica porodice Lazović, Dijana Kutlačić

- Danijel se ovih dana spremao da ide u šumu kako bi sa ekipom sredio drva za zimu, međutim to nije stigao da uradi. Voleo je ženu, decu, voleo je porodicu sve je radio za njih, a sada je Mirjana ostala sama...

Nakon nesreće M. V. vozač Vojske Srbije koji je učestvovao u udesu kod Ušća priveden je zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.