U mestu Radenković, kod Sremske Mitrovice, sinoć oko 18 časova dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su povređene četiri osobe, uključujući dvoje dece. Nesreću je izazvao pijani vozač D. J. (25), koji je automobilom marke „golf“ sleteo s puta i uleteo na betonski plato ispred lokalne prodavnice, pokosivši biciklistu s detetom i dva pešaka.

Četvoro povređenih, dvoje odraslih i dvoje dece, nakon saobraćajne nezgode, hospitalizovani su u odeljenju opšte hirurgije 1. Zadobijene povrede su u vidu oguljotina i nagnječenja u predelu ekstremiteta, njihovo stanje se prati i u toku je dodatna neophodna dijagnostika. Trenutno su svi u stabilnom opštem stanju.

Vozač D. J., kod kojeg je utvrđeno 2,07 promila alkohola u krvi, priveden je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Nakon toga biće izveden pred osnovnog javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici, gde će protiv njega biti podneta krivična prijava.

Očevici nesreće navode da je vozač najpre udario biciklistu koji je prevozio dvogodišnju ćerku, a zatim i ženu s maloletnom ćerkom. "Devojčica je od udarca ispala iz korpe na biciklu i pala na put, gde je ostala bez svesti. Ostali povređeni su zapomagali ispred prodavnice, a meštanin ih je prevezao u bolnicu", ispričao je jedan od očevidaca