Istragu o slučaju vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi u Barajevu, u kojoj su, kako se sumnja, trojica učenika sedmog razreda zlostavljala i mučila mlađu decu, odnosno petake iste škole, vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, odsek za maloletnike, a kako Kurir saznaje iz nadležnog tužilaštva, protiv maloletnika podneta je krivična prijava.

- Odeljenje za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložilo je policiji da protiv dvojice maloletnika podnese krivične prijave zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, a protiv jednog od njih i zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje - rekli su iz nadležnog tužilaštva za Kurir.

Takođe, kako su naveli, a u skladu sa Zakonom o maloletnim učenicima krivičnih dela i zaštiti maloletnika, VJT u Beogradu neće iznositi u javnost druge detalje ovog slučaja.  

Međutim, kako su pojedini mediji ranije pisali da su maloletnici nakon prijavljenog incidenta uhapšeni, Kurir saznaje da nijedan od njih nije u pritvoru, već će protiv dvojice biti podnete krivične prijave, te će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Kako nezvanično saznajemo, jedan od maloletnika nije krivično odgovoran, s obzirom na to da još uvek nema punih 14 godina.

Podsećanja radi, pomenuti učenici su, kako se sumnja, u više navrata maltretirali učenike petog razreda. Navodno su im od početka školske godine u nekoliko navrata uzimali novac od đžeparca i tukli ih, a jedan od trojice osumnjičenih ih je, kako se sumnja, primoravao da se skidaju u donji veš i dodirivao ih je po genitalija.

  Bonus video:

Kurir televizija Psiholog Bojana Šlajmer o vršnjačkom nasilju u Pančevu