Paja Stojanović (44) izrešetan je pre devet godina ispred vrata stana tašte i tasta u zemunskom naselju Galenika. Tim povodom u jednim dnevnim novinama osvanula je čitulja za Paju, inače oca Strahinje Stojanovića (35) koji je ubijen pet godina nakon svog oca, tačnije dignut je u vazduh dok je bio u džipu BMW X5 na Novom Beogradu. 

- Mučki su te ubili pre devet godina, ali živiš u nama zauvek, anđele naš. Večna ti slava - piše u čitulji. 

Paja Stojanović, podsetimo, ubijen je 24. septembra 2015. godine u zgradi u Zemunu. Njegov egzekutor do danas nije identifikovan. Motiv ubistva takođe, nije poznat iako je ubijeni Paja Stojanović imao debeo kriminalni dosije i osuđivan je. 

459521094_890578723132360_4028598075435761506_n.jpg
Printscreen Osvanula čitulja za Paju Stojanovića

- Egzekutor je, kako se sumnja, znao kretanje Stojanovića. Došao je automobilom koji je parkirao tačno ispred zgrade, a sakrio se iza drveta. i čekao žrtvu. Kada je napadač ugledao Stojanovića otvorio je vatru u njegovom pravcu - podseća izvor i dodaje:

- Pogodio ga je, a tada je usledila dramatična jurnjava. Stojanović je onako ranjen i krvav trčeći uleteo u zgradu. Popeo se sve do četvrtog, poslednjeg sprata, ali je napadač odlučio da završi započeto - da ga likvidira. Pucač je hladnokrvno izrešetao Paju Stojanovića ispred vrata stana tasta i tašte. Na kraju ga je overio u glavu. 

Nakon egzekucije ubica je pobegao u nepoznatom pravcu i do danas nije identifikovan. Međutim, kako smo ranije izveštavali, u jednom trenutku tokom opsežne istrage na listi osumnjičenih za ubistvo našao se i njegov sin Strahinja Stojanović jer su, navodno, njegovi tragovi nađeni u zgradi.

ubistvo-galenika-paja-stojanovic.jpg
Cile, Likvidacija, Obračun, Pucnjava Zgrada u kojoj je ubijen Paja Stojanović

Komšije su nakon likvidacije Paje Stojanovića bile izbezumljene od straha, da je neko počinio tako jeziv zločin.

- Čula se prvi hitac, približila sma se vratima da vidim o čemu se radi. Zatim su usledio i drugi, treći hitac. Uplašila sam se i vratila u sobu. Muškarac je trčao stepenicama i vikao: "Nemoj brate, nemoj, molim te." - opisala je tada stanarka zgrade u kojoj se dogodio zločin i dodala:

- Niko od straha nije smeo satima da otvori vrata. Tek kada su inspektori počeli da kucaju na vrata tada smo znali da je sigurno. 

asdasd.jpg
Društvene Mreže, Anja Kostantinović/Mondo Strahinja Stojanović dignut u vazduh pre četri godine

Inače, da podsetimo, Pajin sin Strahinja Stojanović dignut je u vazduh 13. septembra 2020. godine. Osumnjičeni za njegovo ubistvo je državljanin Bosne i Hercegovine Milivoje Lovrenović koji je aktivirao eksplozivnu napravu koja je bila ispod vozačevog sedišta BMW X5 dok je bio na elektičnom biciklu. U kolima sa Strahinjom u trenutku eksplozije bila je i njegova tadašnja devojka Kolumbijka Sonja Suarez Gomez koja je prošla bez povreda. Osumnjičeni državljanin Bosne i Hercegovine i dalje se nalazi u bekstvu.

Galenika

Preživeo jedan napad

Inače, Strahinja Stojanović je i 2018. bio na meti napadača kada je u naselju Galenika u Zemunu dignut u vazduh automobil kojim je nekoliko trenutaka pre toga vozio. Naime, kako smo pisali Strahinja je izašao iz vozila i vratio se do stana kako bi uzeo telefon koji je prethodno zaboravio, a na mesto vozača sela je njegova tadašnja devojka Olac Bilbao Gonzales koja je tom prilikom zadobila teške telesne povrede. Srpski lekari su na svu sreću uspeli da joj spasu život, kao i nogu.