Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića iz okolnih sela Zloti i Luka, kod Bora, zbog teškog ubistva dvogodišnje Danke Ilić.

Njeno telo nikada nije pronađeno, a biološki tragovi nisu otkriveni ni u vozilu kojim su se optuženi koristili. Ipak, tužilaštvo tvrdi da poseduju dovoljno dokaza, uključujući presretnute razgovore, GPS praćenje i svedočenja, na osnovu kojih su podigli optužnicu za ovaj stravičan zločin. O ovom slučaju, u emisiji Puls Srbije, govorio je Rajko Nedić, glavni i odgovorni urednik Kurira.


Voditeljka je u razgovoru sa Nedićem podsetila gledaoce da telo male Danke nije pronađeno, što je pokrenulo lavinu spekulacija u javnosti. Na pitanje na osnovu čega je tužilaštvo podiglo optužnicu, iako nedostaju ključni dokazi poput tela ili bioloških tragova, Nedić je odgovorio:

- Optužnica je podignuta na osnovu hiljade dokaza. Tužilaštvo tvrdi da imaju presretnute razgovore, GPS kretanje optuženih, pa čak i neke nove dokaze koje za sada ne žele da otkriju zbog interesa daljeg postupka. Oni su sigurni da će sve to dokazati na sudu.

Sequence 01.00_45_28_00.Still004.jpg
Kurir Televizija 

Prema Nedićevim rečima, ključne sumnje tužilaštva temelje se na prvim izjavama optuženih, gde su priznali zločin. Međutim, nakon što su kasnije povukli priznanja, mnogi su počeli sumnjati u verodostojnost čitave priče. Ipak, kako je Nedić naglasio, tužilac je odlučio da se oslanja na te prvobitne izjave:


- Oni su priznali zločin u prisustvu advokata, iako su kasnije povukli izjave. Tužilac je imao pravo da se oslanja na ta prva priznanja, koja su veoma detaljna i uverljiva.


Nedić je tokom emisije detaljno opisao optužnicu i rekonstrukciju događaja, naglasivši kako su Dragijević i Janković, radnici lokalnog vodovoda, navodno udarili Danke vozilom, a potom bacili njeno telo na deponiju.


- Prema njihovim priznanjima, oni su bili u službenom vozilu, vozili su sporo, 10-20 km/h, kada je dete izletelo na put. Udareno dete su uneli u auto i zatim ga bacili na deponiju. Optužnica tvrdi da su imali dovoljno vremena da sakriju telo, dok je potraga za Dankom tek počinjala.

Sequence 01.00_54_11_11.Still005.jpg
Kurir Televizija 


Iako telo Danke Ilić nije pronađeno, Nedić je u emisiji naveo da tužilaštvo smatra da ima dovoljno dokaza za optužnicu:


- Telo Danke nije pronađeno, kao ni biološki tragovi u vozilima optuženih. Ipak, tužilaštvo se oslanja na presretnute razgovore, GPS praćenje i izjave svedoka koji potvrđuju da su optuženi bili na mestu zločina. Tu je i ključna činjenica da su prvo priznali zločin, a njihovi iskazi su bili identični, iako su bili razdvojeni.

Jedan od najkontroverznijih elemenata slučaja jeste smrt brata jednog od optuženih, što je otvorilo nova pitanja o tome da li su neki tragovi zataškani. Nedić je o ovome rekao:


- Tokom istrage, brat jednog od optuženih, Dalibor Dragijević, preminuo je u pritvoru. To je izazvalo dodatne spekulacije opolicijskoj torturi ili pokušajima zataškavanja.

Kurir televizija Odgovorni urednik Kurira izneo nove informacije iz tužilaštva o slučaju Danke Ilić

Uz to, majka Danke Ilić, koja je sve vreme aktivno učestvovala u potrazi za svojim detetom, suočena je s nizom pretnji:


- Majka je izjavila da prima pretnje, čak i od osoba koje tvrde da je dete živo i da se nalazi u Nemačkoj. Pritisci na porodicu su veliki, a brojne teorije i dalje kruže u javnosti.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija "ŽENA IZ HRVATSKE ZVALA SRPSKO TUŽILAŠTVO I TVRDI DA JE DANKA ILIĆ ŽIVA" Rajko Nedić otkrio najnovije informacije: Osumnjičeni će biti optuženi za teško ubistvo