Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv N.K. (27) zbog  sumnje da je 9. avgusta izvršio krivično delo razbojništvo u jednoj sportskoj kladionici u naselju Plavi horizonti u Zemunu i to nakon što je u njoj nekoliko sati igrao za slot aparatima i izgubio novac. 

 - Okrivljenom se optužnicom stavlja na teret da je oko  23.30 časova u Beogradu u objektu sportske kladionice, nakon što je više sati igrao za slot aparatom i izgubio novac u toj igri, prišao pultu za kojim je sedeo radnik oštećeni A.L. i obratio mu se rečima: „Vrati mi sav novac koji sam izgubio, da te ne bi prebio“, a bio je udaljen jedan metar od pulta, zbog čega se oštećeni uplašio i sa druge strane pulta uzeo novac u iznosu od 270.000 dinara i predao u ruke okrivljenom, koji se potom udaljio sa lica mesta u nepoznatom pravcu - saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim i kazni ga po zakonu. Za krivično delo razbojništvo propisana je kazna zatvora u trajanju od 2 do 10 godina.