Optuženi za ubistvo vođa škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamanovića 19. januara 2020. u restoranu u Atini, dan posle zločina koji su počinili pred nekoliko desetina svedoka, poslali su selfi fotografiju koju su napravili u iznajmljenom stanu, najverovatnije odmah posle zločina! Kako se navodi u optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal koja je podignuta protiv okrivljenih za zločine u Atini, očevici likvidacije su opisali da su imali marame ili šalove preko lica, kao i da su dvojica imala crne a dvojica bordo Najk jakne.

Sliku su, prema spisima iz optužnice, najverovatnije poslali odbeglom vođi kavačkog klana Radoju Zviceru, koji je potom dan posle zločina prosledio na čet grupu na Skaju.

Zvicer: Prvi je Face odrao lisca iz prve Stevo mu skočio za pištolj i džihad mu saspe dva sa boka. 29 ukupno, najeli su ih dobro olova.

Nismo imali rukavice, ali nismo tantusi

Posle krvavog zločina u Atini u kom su Dedović i Stamatović ubijeni pred suprugama i decom, s kojima su ručali, optuženi su komentarisali su među sobom da su ubice u restoran ušle bez rukavica.
Zvicer: Jeste imali rukavice?
Brašnjović: Ne
Vujotić: Šta pričaš to. Pa kako golom rukom na vrata?
Brašnjović: Brate mi nismo znali ni gde ne ni šta je, sem da je restoran. Mislili smo da se to odnosi na sve a i kad smo čuli restoran mislilio smo da treba tako da se ne ofiramo. Da li ste svesni, mislite da smo toliki tantusi da oćemo namerno da padnemo. Po novinama od šestog kamere nisu radile i ne mogu ništa tu,još 30 ljudi je istrčalo posle toga

kurir.jpg
Kurir Optuženi kao direktni izvršioci ubistva u Atini


Podsetimo, prema optužnici, škaljarce u restoranu u Atini slučajno je video optuženi Veljko Belivuk, koji je obavestio ostale i posmatrao iz automobila parkiranog ispred restorana šta se dešava. Obučeni u jakne, sa maramama, u loka su kako se navodi ušli optuženi Milinko Brašnjović, Marko Petković, Dragan Tomić i Ljubomir Lainović, koji je potom i sam ubijen.

Inače, dve nedelje pre zločina u restoranu, dok su još pokušavali da lociraju škaljarce u Atini, u tom gradu zbog incidenta koji su napravili u kafiću, direktni izvršioci zločina su bili uhapšeni.

14.jpg
Kurir Radoje Zvicer poslao i svoj selfi


Zvicer: Pala stoka za neku tuču i pohapsili ih sve. Našli su nekome u jakni pištolj i falš dokumenta. Đe su krenuli sa pištoljem. Uh. Jel moguće da su išli tamo da se tuku
Radoje Živković: Majmuni jedni
Milan Vujotić: Ne bi me čudilo da su se između sebe pobili. Što bi se oni tukli s Grcima

Dva dana pred zločin, Zvicer obaveštava ostale da su uspeli da ih izvuku iz pritvora i da je to grupu koštalo 43.000 evra.
Zvicer: 43h je ispalo što smo izvadili ove imbecile

Vlasnik restorana: Koračali su odlučno

Vlasnik restorana u kom su ubijeni škaljarci tokom istrage je saslušan kao svedok i ispričao je da je stajao kod kase kada su ušla u lokal četiri muškarca sa kapama i šalovima oko vrata da bi sakrili svoje lice.
- Bili su visoki, jače telesne građe, dvojica su nosila crnu odeću a dvojica bordo jakne. Jednako i odlučno su koračali, jedan iza drugog, ka stolu broj 54, za kojima su sedeli dva muškarca dva žene i dvoje dece a koji su bili redovni klijenti u lokalu - opiao je vlasnik ubice iz Atine.

Veljko Belivuk.jpg
Zorana Jevtić Belivuk slavio ubistva škaljaraca


Tokom istrage, iskaz je dao svedok saradnik u drugom postupku protiv Veljka Belivuka, Bojan Hrvatin, koji je objasnio da je Brašnjoviću bilo krivo što je Belivuk zbog incidenta koji su napravili bio ljut i da je zbog toga kada su ušli u restoran u Atini skinuo maramu i pokazao lice.
- Brašnjović je rekao da su se te večeri nećkali, da ih je bilo četvorica i da su nosili maske pre nego što su trebali da uđu, ali da je on skinuo svoju kada je ušao. Ispričao mi je da je rekao "kalispera" i da se uputio ka stolu za kojim su sedeli. Rekao je i da su napravili tu glupost ranije i da je Veljko Belivuk bio veoma ljut al da su uspeli da izvuku i da je on odlučio tada da skine masku, da je to morao zbog Veljka i zbog te gluposti. Smatrao je njega i Crnogorce braćom i da je zato dao lice, kako se kaže, da je skinuo masku da ga snime kamere - ispričao je Hrvatin tokom istrage.

O tome su i na čet grupi na Skaju, kako se navodi u optužnici, raspravljali pripadnici grupe.
Radoje Živković: Fejs je ušao bez marame, daj Bože kamere da ga nisu snimile ako jesu onda ne valja ništa
Milovan Zdravković: Kako bez marame? Jel ima kamere u restoranu?
Milan Vujotić: Ali danas su na slici bili sa marama
Živković: Jeste ali je Fejs ušao bez marame