Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv V.H. (28) zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici.

- Okrivljeni se sumnjiči da je 23. avgusta u porodičnom stanu na Novom Beograd, svojoj bivšoj vanbračnoj partnerki, sa kojom ima troje maloletne dece, najpre rekao „kur..tino, p..i k...c, j...m ti familiju, jel ideš po parkovima sa drugim čovekom“, a zatim kada je oštećena ušla u kupatilo okrivljeni je ušao za njom te joj se obratio rečima „k.....ino, da si pokupila svoje stvari“, te je gađao njenim stvarima koje su se nalazile u sobi, a potom je rukom stisnutom u pesnicu udario u predelu levog bubrega, a zatim je 2-3 puta šutnuo nogom u njenu desnu nogu, i obratio joj se rečima „ubiću te k....tino, staviću te u kolica, je...u ti familiju i mrtve i žive“ - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se dodaje, nakon fizičkog napada, uvreda i pretnji izašao je iz stana, a zatim se ponovo vratio i ponovo joj se obratio rečima „kur,,,,no da si se spakovala, da se gubiš, neću više da te vidim, ako te vidim ima da te ubijem“.

- Oštećena je sutradan, zajedno sa troje maloletne dece, usled doživljenog straha po sopstveni život i bezbednost, otišla iz stana u kojem je živela sa okrivljenim. Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim, da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i meru bezbednosti, zabrane prilaženja i komunikacije sa oštećenom u trajanju od tri godine kao i da mu produži pritvor u kojem se  nalazi - dodaje se u saopštenju tužilaštva.