Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić, koji je optužen da je pripadnik takozvanog vračarskog klana, zatražio je od veća Specijalnog suda, koje vodi postupak protiv njega, da mu vrati skupoceni sat "roleks", koji mu je oduzet prilikom hapšenja. Podsetimo, Kačarević se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu Aleksandra Šarca u Tržnom centru Ušće. On je uhapšen u novembru 2022. i od tada je u pritvoru.

- Molim vas, da li ćete mi vratiti "roleks"? Žena mi probija glavu, ili da joj vratim ili moram da joj kupim novi - obratio se sudskom veću optuženi Kačarević.

Sudija Svetlana Aleksić kratko mu je odgovorila na ovaj zahtev:

- Onda je najbolje da joj kupite novi.

8888.jpg
Privatna Arhiva Ubijeni Šarac, Kačarević i Tamara Đurić

 Podsetimo, takozvanim "vračarcima" osim za ubistvo Šarca, sudi se i za likvidacije Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe. Prema navodima optužnice, kriminalnu grupu su predvodili odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer.

Kačareviću, koji je negirao optužbe, sudi se zbog sumnje da je pripadnicima kriminalne grupe davao informacije o kretanju Šarca i o tome gde se sastaju. Za uzvrat je, kako tvrdi tužilaštvo, dobio 6.000 evra. 

Inače, muž starlete je "roleks" pominjao i kada je iznosio svoju odbranu pred sudom, tvrdeći i tada da je jedan od satova u vlasništvu njegove žene Tamare Đurić.

- U stanu u kom sam uhapšen boravimo žena, dete i ja, ali se ja nisam prijavio na toj adresi.  To je iznajmljeni stan. Jedan "roleks" je ženin, imala ga je kada je stupila u brak sa mnom, drugi je moj, poklonila mi ga je majka kada sam izašao iz Sremske Mitrovice, a ostali su porodični satovi - izjasnio se optuženi Kačarević.

Inače, Kurir je ranije uhvatio starletu kako supruga obilazi u pritvoru u zgradi Specijalnog suda u Beogradu.

 BONUS VIDEO

Kurir televizija Sudski veštak i advokat o podizanju optužnice za ubistvo Danke Ilić