Sonja Petrović (22) iz Apatina, koju je bivši momak S.B. (25) izbo nožem, još uvek se oporavlja u bolnici u Lincu, u Austriji, gde se napad i dogodio 29. avgusta.

Uz Sonju je neprekidno njena majka Danijela, dok je otac Slobodan stalno na relaciji Linc – Apatin, u kome porodica Petrović inače i živi sa sinom Gabrielom (18).

U razgovoru za naše novine, Sonjin otac Slobodan je naglasio da su napadu na njegovu ćerku prethodili nasilje, pretnje, uznemiravanje, presretanje... koje su prijavljivali policiji, ali se sve svodilo na, kako kaže, poneki razgovor sa napadačem i na tome je ostajalo.

Slobodan Petrovic.jpg
Privatna Arhiva Slobodan Petrović

Jednom je, tvrdi, pokazujući i video snimak, fizički napao i njega, ali ni tada nije bio priveden.

- Sonja je sa tim momkom bila u vezi dve godine, od čega su godinu živeli zajedno u Apatinu. Međutim, pošto je konstantno trpila njegovo nasilje, ostavila ga je. On joj je i dalje pretio, presretao na ulici, dva puta je čak na silu držao po par sati zaključanu. Rešenje je videla u tome da ode u inostranstvo. U Austriji, u Lincu je pronašla posao i, nadala se, konačno i mir posle svega šta joj se dešavalo, započinje priču Sonjin otac.

Nažalost, sreća nije dugo potrajala, ni pola godine. U isti grad su doselili i roditelji S.B, a vrlo brzo za njima i on, navodno u posetu.

- Ona je sumnjala da je saznao adresu na kojoj živi, nekoliko puta joj je neko zvonio na vrata zgrade, plašila se i pozvala majku da dođe i bude sa njom. Polovinom avgusta, ovde u Apatinu sin je dobio pretnju u kojoj je dotični nagovestio da će nešto uraditi, ali ne i šta, kad i konkretno, kome. Ubrzo smo, nažalost, saznali, kroz suze nastavlja ispovest Slobodan.

Linc 3.jpg
Privatna Arhiva 

S.B. je ubrzo, 29. avgusta, nasrnuo nožem na Sonju nasred ulice u Lincu i zadao joj teške telesne povrede. Kako su mediji naveli (u kratkoj vesti) nakon toga je pokušao da izvrši samoubistvo.

- Stravičan napad dogodio se oko 18 časova. Pre toga on je od Sonje tražio da mu vrati neku torbu zahtevajući da je donese na određenu lokaciju, na neki ulični parking. Kad se dovezla na to mesto uskočio je u automobil, prislonio joj nož ispod vrata i pretio da će je ubiti ukoliko mu se ne vrati. Pokušavajući da se izbori sa njim, nožem joj je probio šaku, zadobila je sedam ubodnih rana i četiri posekotine, prepričava Slobodan ono što mu je čerka ispričala.

U borbi sa njim, Sonja je uspela nekako da se oslobodi, udarajući ga nogom i grebući ga po licu. Otrčala je tako krvava do prve zgrade, pozvonila svim stanarima i, iako joj je on bio za petama, uspela da uđe u zgradu i zatvori vrata pre nego je sustigao.

Linc 2.jpg
Privatna Arhiva 

- Nekako se popela do drugog sprata i tu se srušila. Sreća u nesreći je da je naišao čovek koji radi na hitnoj pomoći i koji joj je pružio prvu pomoć. Pozvao je hitnu i policiju. Sonja je odmah po prijemu u bolnicu operisana, jer je imala povrede nožem u delu levog plućnog krila. Ima i duboku, otvorenu rasekotinu veličine oko 8 cm sa leve strane stomaka i ozbiljnu povredu u predelu grudi. Koliko je sve ozbiljno potvrđuje i to da je još uvek u bolnici, dodaje Slobodan.

Navodi i da ih policija još uvek nije kontaktirala, tako da ne znaju kako će tačno biti definisano krivično delo počinjeno nad njegovom ćerkom.

- Kako sam čuo, on je, navodno, priznao pokušaj ubistva, kao i to da će “dovršiti započeto”. Takođe, kako su mediji objavili, kad su ga pronašli na njemu su bile vidljive povrede, te se, kako piše, pretpostavlja da je nakon zločina koji je počinio pokušao da izvrši samoubistvo, kaže Slobodan, naglašavajući da je povod njegovog istupanja u javnost sasvim drugi, a to je upozorenje i roditeljima i svim nadležnim institucijama da se svaki vid nasilja, pretnji ili uznemiravanja mora shvatiti ozbiljno, jer se nikad ne zna šta je nasilnik sve spreman da uradi i kakvu tragediju time da izazove.