U Specijalnom sudu u Beogradu danas je održano suđenje Urošu Blažiću, koji se tereti da je 4. maja prošle godine ubio devetoro ljudi, a njih 12 teško ranio.

I na ovom ročištu okrivljenom Urošu Blažiću i njegovom ocu Radiši atmosfera je bila napeta. Porodice ožalošćenih opet nisu dobili odgovore koje su tražili pa su tužno,besno ali i nezadovoljno komentarisali iz publike koja je odvojena staklom od boksa u kom se nalaze okrivljeni.

- Uroš Blažić se navodno, u nekoliko navrata tokom suđenja nasmejao. Kada je na red došlo svedočenje Nikole Đorđevića, prijatelja Uroša Blažića on je u deo sudnice gde se nalazi sudsko veće, tužioci i advokati, a zatim se okrenuo ka boksu u kom je sedeo okrivljeni Blažić koji se navodno, u tom trenutku nasmejao. Đorđević se sve vreme klatio dok je davao iskaz pred sudom, a kad je završio sa svojim svedočenjem onda se opet okrenuo ka boksu i pogledao u Uroša Blažića - kaže naš sagovornik koji je bio u publici tokom suđenje i dodao:

- Uroš Blažić se nasmejao i kada je video drugog svedoka Nikolu Mijačića inače, svog prijatelja iz detinjstva.

Takvo ponašanje Uroša Blažića opet je povredilo ožalošćene koji su bili u njegovoj neposrednoj blizini.

(Kurir.rs/Branka Travica)

 Bonus video:

Kurir televizija Da li roditelji mogu biti pravno kažnjeni za reči koje su izgovorili u afektu? Psiholog i advokat analiziraju suđenje Blažića!