Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pripadnici MUP i BIA obavili su uviđaj na licu mesta gde je u jednoj garaži u stambenoj zgradi na Novom Beogradu pronađena veća količina automatskog oružja.

Pronađeno je više ručnih bombi i automatskih pušaka, ručni minobacač (zolja), eksploziv, veća količina municije, fantomka.

U toku je operativni rad na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja i otkrivanju i procesuiranju izvršilaca krivičnog dela.

"Pronađena je veća količina oružja"

Podsećamo, vest o pronalasku oružja u garaži na Novom Beogradu, potvrdio je i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić

- Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd danas su oko 11.20 časova u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašli više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava. Na lice mesta odmah su izašli i pripadnici Sektora za vanredne situacije. Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, sprovodi sve neophodne operativne radnje u utvrđivanju svih činjenica i okolnosti i identifikaciji osobe čije je oružje - rekao je ministar Dačić.

Opsadno stanje trajalo satima

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da su sa oružjem skrivenim u garaži povezani državljani Hrvatske.

- U tom delu ispod zgrade je veliki broj garaža, koje se iznajmljuju i nisu samo za stanare. Između njih postoje čak i prostorije od kojih su napravljeni improvizovani stanovi. U tom delu se čak nalazi i prostor u koji stanari zgrade odlažu smeće. Međutim, niko od nas ništa nije primetio sumnjivo, sve dok danas nismo videli policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce - kaže za Kurir jedan stanar višespratnice.

Prema njegovim rečima, opsadno stranje oko zgrade trajalo je satima.

- Bio je prisutan veliki broj policajaca, sve je počelo oko podneva. Praktično niko u taj prostor, ali ni u zgradu, nije mogao da uđe sve dok je uviđaj trajao. Strašno je bilo, jer nismo znali šta se dešava. Videli smo i pripadnike MUP u specijalnim odelima kako tu ulaze - dodaje naš sagovornik.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO

Kurir Novi Beograd, oružije