Državljanin Srbije Panto Pantelić (47) koji je uhapšen zbog sumnje da je u utorak silovao devojku u Budvi godinama je radio kao čuvar na poznatoj plaži Jaz. Kako pričaju njegovi poznanici, on je oduvek izgledao čudno i radnice sa kojima je bio u kontaktu su ga se plašile.

- Uvek je izgledao kao čudno i kao psihopata, radio je kao čuvar, često je radnice i konobarice vozio kući, pričale su nam da su ga se uvek plašile - kažu radnici koji su poznavali osumnjičenog silovatelja.

Kako se nezvanično saznaje, on je živeo sa majkom u Lastvi Grbaljskoj, a navodno je sa posla izašao nekoliko sati pre nego što je napao nepoznatu devojku. Navodno, bio je pijan, a oko 6 sati ujutru desio se užas.

- Počeo je jak pljusak, devojka koja je tog jutra džogirala, krenula je da se vrati u hotel u kom je boravila. Prišao joj je sa leđa i uhvatio je za vrat. Devojka je krenula da se otima, ali bezuspešno. On je tada iskoristio, jer je pljuštala kiša i nikoga nije bilo na ulici i silovao je - kaže izvor.

On je nakon jezivog čina pobegao, a uhapšen je juče nakon kraće potrage.

Prepoznat na osnovu video snimka

On je identifikovan na osnovu video - snimka.

Kako navode u saopštenju policije, ženska osoba prijavila je juče jutru budvanskoj policiji da je silovana od strane njoj nepoznatog lica, na jednoj plaži u tom gradu i da je tom prilikom je zadobila i povrede.

"Ona je odvezena na ukazivanje lekarske pomoći i odgovarajuće preglede, gde su joj od strane lekara konstatovane povrede. Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je kvalifikovao krivično delo silovanje i naložio preduzimanje daljih mera i radnji u cilju rasvetljavanja događaja. Intenzivnim radom na terenu i preduzimanjem niza aktivnosti iz svoje nadležnosti pripadnici budvanske policije došli su do sumnje da je ovo krivično delo izvršio državljanin Republike Srbije P.P. (47). Protiv njega je podneta krivična prijava", navode u Upravi policije.

Višestruki povratnik

Kako je "Vijestima" rečeno, Pantelić je u Srbiji višestruki povratnik u vršenju krivičnog dela silovanje.

Kurir.rs/Blic

 BONUS VIDEO

kurir televizija OSUMNJIČENI ZA SILOVANJE I POVRATNIK NA SLOBODI! Advokat: Pozvati viši sud u Pančevu i pitati KO je doneo takvu odluku i zašto?!