Policija i dalje traga za osumnjičenim koji je u četvrtak oko 20.20 sati ispalio metak na Nikolu Vavića (34), koji je važio za jednog od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz". Kako smo pisali, nepoznati napadač je pucao na Vavića ispred zgrade na Dedinju, a kako su očevici ispričali u tom trenutku su sa njim bili supruga i dete.

- Iako Vavić nije želeo da sarađuje sa istražiteljima i čak je tvrdio da na njega nije pucano, postoje jasne indicije koje ukazuju na to da je bio na meti. Tokom uviđaja, policija je na licu mesta pronašla ispaljenu čauru, a u jednom dvorištu nedaleko od mesta pucnjave i pištolj za koji se sumnja da je korišćen u napadu na Vavića. Pištolj, kao i čaura, poslati su na veštačenje i utvrđuje se da li na njemu ima otisaka prstiju ili DNK tragova - kaže izvor i dodaje da je policija posle uviđaja odnela i Vavićev automobil, pošto je pregledom utvrđeno da je na njemu postavljen uređaj za praćenje.

- GPS uređaj je nađen na njegovom autu, što ukazuje na to da je on praćen, a da je ovaj napad planiran. Istražitelji će utvrditi da li su na uređaju ostali otisci pristiju i biološki tragove osobe koja ga je postavljala - kaže izvor i nastavlja:

- U sklopu istrage, inspektori su uzeli izjave od očevidaca, od stanara zgrade ispred koje se pucnjava desila... Takođe, skidaju se snimci sa kamera za video nadzor. Potraga za napadačem je u toku i očekuje se da će on brzo biti identifikovan - kaže izvor.

Inače, Nikola Vavić, koji je i kum Veljka Ražnatovića, sina pevačice Svetlane Cece Ražnatović i ubijenog Željka Ražnatovića Arkana, poznat je od ranije javnosti i policiji po različitim incidentima. On je i 2017. godine bio na meti napadača, a tada je ispred poznatog beogradskog kluba ranjen u nogu. Zbog te pucnjave bio je uhapšen Lazar Vukićević. On je 2020. godine ubijen u kući u Ritopeku, zbog čega se sudi Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihovog kriminalnog klana.