Vozač automobila „audi A4“, Vukašin K. (22), u kome su poginule dve mlade devojke iz Valjeva biće saslušan tek kada mu se poboljša zdravstveno stanje, potvrđeno je Kuriru u Osnovnom tužilaštvu u Valjevu.

Kako saznajemo, vozač automobila je zadobio teške povrede i nalazi se na lečenju u Beogradu.

- Kada mu se bude poboljšalo zdravstveno stanje, odnosno, kada bude otpušten iz bolnice biće saslušan - kažu u tužilaštvu.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče rano ujutru dogodila u selu Brankovina, na magistralnom putu Valjevo-Šabac, poginule su Jelena S. (24) i Kristina P. (23) iz Valjeva. One su bile u automobilu „audi A4“, koji je vozio Vukašin K. iz Beograda, a u vozilo je bilo još dvoje putnika.

Do nesreće je došlo kada je vozač, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo u kanal i udario u betonski propust. Dve mlade devojke iz Valjeva su poginule na licu mesta, a pored vozača teške povrede su zadobile još dve osobe koje su bili u istom automobilu. Povređeni se nalaze na bolničkom lečenju u Beogradu.

- Šta je dovelo do toga da vozač izgubi kontrolu nad vozilom nije još sa sigurnošću utvrđeno, jer ni vozač, ni drugo dvoje preživelih, nisu bili u stanju da daju izjave policiji. Postoji pretpostavka da je asfalt bio vlažan, ali verovatno ni brzina kretanja "audija" nije bila prilagođena uslovima puta. Takođe, vozač je mlad, pa je moguće da je i neiskustvo doprinelo nesreći - kaže naš izvor i dodaje da je deonica puta na kojoj se u ponedeljak rano ujutru, oko 4 sata, dogodila teška nesreća, problematičan i poznat kao "crna tačka".

- Tu je ograničenje 50 kilometara na sat, ali imaju tri trake, prilično je pregledan i uglavnom se vozi brže od 80 na sat. Kada se spoje klizav asfalt, prebrza vožnja i vozač koji ne zna da na asfaltu ima oštećenja, to za posledicu ima tragediju. Znam dosta ljudi koji su povređeni u toj krivini, koju zovemo "krivina smrtI" - napisao je jedan žitelj mesta u kom se desila saobraćajna nesreća. 

Povodom tragične smrti dve mlade devojke u Valjevu je danas proglašen Dan žalosti. Dan žalosti obeležiće se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Valjevo.