Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanovićpotvrdio je za Kurir da će dvoje osumnjičenih pripadnika kriminalne grupe popodne biti saslušani u vezi sa arsenalom oružja pronađenim u jednoj garaži na Novom Beogradu, kao i opojnom drogom i vatrenim oružjem pronađenim na više drugih lokacija.

Kako je naglasio, tužilaštvo u ovom predmetu sarađuje sa pripadnicima SBPOK-a i BIA, te da se intenzivno preduzimaju radnje na otkrivanju ostalih članova ove kriminalne grupe. Prema njegovim rečima, istraga treba da utvrdi sve aspekte i okolnosti delovanja ove kriminalne grupe.

- U toku istrage biće obavljena neophodna veštačenja pronadjenog oružja i tragova na ostalim zaplenjenim predmetima, biće ispitani svedoci i preduzete druge neophodne radnje u cilju utvđivanja kako je nabavljeno pronađeno oružje i sa kojim krajnjim ciljem - naveo je glavni javni tužilac VJT u Beogradu.

U tužilaštvu će danas biti saslušani N.D. (24) i A.B. (19) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 Krivičnog zakonika, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 KZ i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 KZ.

1111.jpg
Kurir Policija ispred garaže na Novom Beogradu

Podsetimo, u četvrtak popodne u jednoj garaži na Novom Beogradu, u Bloku 29, pronađena je veća količina oružja. Tada je utvrđeno da je garaža iznajmljena, a da ju je od vlasnika rentirao muškarac koji je pokazao hrvatska dokumenta. Policija je u subotu uveče saopštila da su zbog oružja u garaži na Novom Beogradu uhapsili dve osobe koje su pokušale da pobegnu iz Srbije.

- Radi se na rasvetljavanju umešanosti drugih lica i utvrđivanju motiva - rekao je tada Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova.