Dečak (11) teško je povređen nakon što je na njega, dok je bio na pešakom prelazu, "fordom" naleteo A. R. (42) koji je, kako se sumnja, bio pijan i na kokainu! Takođe je utvrđeno da je vozilom je upravljao bez vozačke dozvole.
Saobraćajna nesreće dogodila se u ponedeljak oko 19 sati u Rimskoj ulici u Beogradu u blizini OŠ "Janko Veselinović".

Bacio ga na haubu

- Sumnja se da je do nesreće došlo kada je dečak krenuo da pređe ulicu na obeleženoj zebri. Vozač "ford fokusa" naleteo je na njega.

Bilo je strašno, jer je dečaka prvo bacio na haubu, a onda je pao na asfalt ispred kola - navodi izvor:
- Prolaznici su odmah pritrčali u pomoć. Neki od njih su bili kod dečaka, držali ga za ruku, dok su drugi zvali policiju i Hitnu. Dečak je bio bez svesti i prevezen je u Urgentni centar.

Kako se saznaje, maloletniku se lekari bore za život, a zadobio je prelom lobanje i potres mozga.

- Smešten je na šok odeljenju intezivne nege - dodaje sagovornik.
Posle nesreće saopštenjem se oglasila i polcija. Kako su naveli u saopštenju, A. R. ne poseduje vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju.

- Prilikom testiranja utvrđeno je da je imao 0,58 promila alkohola u krvi. Daljim proverama i analizama ustanovljeno je da je pozitivan i na kokain - naveli su iz MUP i dodali da je A. R. određeno zadržavanje do 48 sati.
Prof Milan Vujanić, stručnjak za bezbednost saobraćaja, kaže za Kurir da se primećuje da je u poslednje vreme sve više vozača koji voze bez dozvole i pod dejstvom nedozvoljenih supstanci.

Promene u telu

- Sesti za volan bez položenog vozačkog je veoma opasno. Apelujem na sve koji nemaju dozvolu da to ne rade, jer ugrožavaju i svoj i tuđ život. Kada se vozi pod dejstvom alkohola i droga dolazi do promena u telu vozača - slabije reaguju, uspore im se motorika i refleksi. Ne može da proceni koliko je udaljen od drugog vozila ili ljudi na pešačkom - kaže Vujanić.

Hronologija  

Crni niz

Na kokainu i marihuanu seju smrt

x 22. septembar - N. S. (18) "audijem" preticala kolonu i direktno se sudarila s bajkerom Nemanjom Kalajdžijom (33) na putu Ratkovo-Odžaci. Motociklista je preminuo, a N. S. je vozila bez dozvole i pod dejstvom kokaina.

x 16. avgust - Marko K. (30) ne pridržavajući se saobraćajnih propisa i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci nakon preticanja kolone vozila u mestu Vreoci kod Lazarevca, BMW-om udario Radoslava Beljića (60) koji je prelazio ulicu van pešačkog. Od zadobijenih povreda pešak je preminuo.

x 13. avgust - Zubar Slobodan S. (35) pod dejstvom kokaina "smartom" je udario Aleksandra Miletića (28) na pešačkom prelazu na Karaburmi u Beogradu. Od zadobijenih povreda Aleksandar je preminuo.

x 20. jul - S. T. (21) iz Ćuprije pod dejstvom kanabisa i sa probnom vozačkom vozeći BMW izazvao je nesreću u kojoj su poginuli njegovi prijatelji Strahinja Miletić (20) i Sava Radulović (21), dok je maloletna putnica (16) teško povređena.