Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd doneli su rešenje o zadržavanju okrivljenog J. K. (25) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

- Okrivljenom se stavlja na teret da je u lokalu "Bela ruža" na Novom Beogradu, dana 28. 09. 2024. godine, oko 17 časova, uputio pretnje oštećenoj po život i telo, ukoliko ne pojača muziku do kraja, zbog kojih pretnji se oštećena osećala ugroženo, uprkos činjenici što je u navedeno vreme trebao da bude u svojoj kući u kojoj izdržava ranije izrečenu kaznu zatvora - saopšteno je iz Trećeg tužilaštva.

Kako su dalje naveli, osumnjičeni J. K. je saslušan nakon čega mu je određen pritvor.

- Na saslušanju kod javnog tužioca okrivljeni je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni boravkom na slobodi uticati na oštećenu i svedoke, kao i da će ponoviti izvršenje krivičnog dela, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Boegradu Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor - dodaje se u saopštenju.