U Specijalni sud u Beogradu danas se nastavlja suđenje optuženim pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici.

Srđan Lalić, jedan od trojice svedoka-saradnika u postupku protiv kriminalne grupe biće saslušan i danas. Pripadnici klana, podsetimo, terete se za otmice, silovanje, sedam likvidacija, drogu i nedozvoljeno oružje.

Na prethodnom ročištu dojučerašnji Belivukov bliski saradnik Lalić, koji je u zamenu za manju kaznu zatvora sklopio sporazum sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, rekao je između ostalog, "da je Marko Miljković izabrao način na koji su žrtve ubijane, jer je smatrao da je to briljantno i da na taj način njihovi zločini nikada neće biti otkriveni". Lalić je, takođe, rekao i "da se on plaši vođa ove kriminalne grupe, te da su krivična dela u kojima je učestvovao jako teška".

Opisivao je kako su pripadnici klana mamili svoje žrtve, zatim ih otimali, mučili u kući strave u Ritopeku, a potom ih zverski ubijali, sekli na komade, stavljali u džakove i bacali u Dunav. Nakon zločina trudili su se da uklone sve krvave tragove, palili garderobu, prali podove i zidove varikinom. Nakon zverskih ubistava trudili su se da se ponašaju sasvim normalno.