U Višem javnom tužilaštvu u Beogradusaslušan je Dragan S. (73) zbog sumnje da je neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja i municije, kao i da je neovlašćeno proizvodio i držao radi prodaje opojnu drogu kanabis.

Kako su saopštili iz tužilaštva, osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

- Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu - navedeno je u saopštenju VJT u Beogradu.

Naredbom o sprovođenju istrage, Draganu S. se na teret stavljaju krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Postoje osnovi sumnje da je Dragan S. u stanu na adresi prebivališta, neovlašćeno držao tri pištolja marke “Gasser”, “Walthers” i “Češka zbrojevka”, kao i 156 komada municije različitog kalibra. Pretresom stana osumnjičenog pronađena je i improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge kanabis sa pratećom opremom. Pronađeno je i 728.31 gram osušenih delova opojne droge kanabis, 455,52 grama delova biljke kanabis, kao i 23.465,00 evra, koji novac, kako se sumnja, potiče od prodaje opojne droge - dodaje se u saopštenju.

Kako smo juče pisali, osumnjičeni Dragan S. je slikar sa Vračara, a njegovom hapšenju prisustvovale su pojedine komšije. Oni su ispričali da su se šokirali kada su videli da ga policija odvodi sa lisicama na rukama.

- Rekao nam je: "Dobar dan i doviđena, odoh na robiju, možda se i ne vidimo više". Nismo znali da je upleten u ilegalne radnje. Znamo da je slikar, a mislili smo da u potkrovlju zgrade ima atelje, a ne laboratoriju za uzgoj marihuane - rekao je jedan komšija.

Kurir.rs - Jelena Spasić