Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv R.A. (56) zbog sumnje da je 3. marta u porodičnoj kući na Novom Beogradu izvršio nasilje u porodici nad vanbračnom suprugom, tako što je u alkoholisanom stanju, nakon rasprave, udario šakom u predelu desnog oka, a potom nastavio da je tuče rukama i nogama.

Potom je, kako se navodi, gurnuo na krevet i počeo je da je davi i steže oko kanile na vratu i tom prilikom joj naneo lake telesne povrede u vidu nagnječenja ispod desnog oka.

- Oštećena je u jednom trenutku uspela da ga odgurne od sebe i da istrči iz stana, a što je sve kod nje stvorilo osećaj straha i uznemirenosti. Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim i izrekne mu kaznu zatvora u trajanju od dve godine, kao i da mu izrekne meru zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom, tako što će zabraniti pristup u prostor oko mesta stanovanja i zabraniti dalje uznemiravanje oštećene u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti odluke, kao i meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara, te da mu produži pritvor u kojem se okrivljeni već nalazi - saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

 BONUS VIDEO

Kurir televizija "DECA NAM GLEDAJU KAKO SE NASILNICI NEKAŽNJENO IZVUKU I ONDA IM JE TO NORMALNO" Zbog čega svako drugo dete OPRAVDAVA NASILJE?