Slikar Dragan Sovilj (73), koji je uhapšen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je u stanu u kom živi imao mini laboratoriju za uzgoj kanabisa, kao i da je neovlašćeno držao oružje i municiju, kako Kurir saznaje, bio je umetnički direktor na velikim filskim ostvarenjima.

- Dragan Sovilj je radio i kao scenograf i kostimograf u nekoliko pozorišnih predstava, a osim što je poznat kao slikar, bavi se i pozorišnom, filmskom i televizijskom scenografijom - navodi se u njegovoj biografiji. 

Školu za primenjenu umetnost, kako se navodi, završio je u Sarajevu, a Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu. 

Kako je Kurir pisao, on je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu odlučio da se brani ćutanjem, nakon čega je predloženo da mu bude određen pritvor do 30 dana kako ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Screenshot 2024-10-02 160148.png
Youtube/medialas Dragan Sovilj

Naredbom o sprovođenju istrage, na teret mu se stavljaju krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Postoje osnovi sumnje da je Dragan S. u stanu na adresi prebivališta, neovlašćeno držao tri pištolja marke “Gasser”, “Walthers” i “Češka zbrojevka”, kao i 156 komada municije različitog kalibra. Pretresom stana osumnjičenog pronađena je i improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge kanabis sa pratećom opremom. Pronađeno je i 728.31 gram osušenih delova opojne droge kanabis, 455,52 grama delova biljke kanabis, kao i 23.465 evra, koji novac, kako se sumnja, potiče od prodaje opojne droge - dodaje se u saopštenju.

Kako smo juče pisali, hapšenju osumnjičenog prisustvovale su pojedine komšije. Oni su ispričali da su se šokirali kada su videli da ga policija odvodi sa lisicama na rukama.

- Rekao nam je: "Dobar dan i doviđena, odoh na robiju, možda se i ne vidimo više". Nismo znali da je upleten u ilegalne radnje. Znamo da je slikar, a mislili smo da u potkrovlju zgrade ima atelje, a ne laboratoriju za uzgoj marihuane - rekao je jedan komšija.

 BONUS VIDEO

Kurir TV "MI SMO JEDINA ZEMLJA U EVROPI GDE JE MARIHUANA KRIVIČNO DELO" Nikolić: Podaci Batuta su da 500.000 ljudi konzumira kanabis