R. Š. (18) policijski službenici PS Zemun, policijske ispostave Batajnica uhapsili su i odredili mu zadržavanje po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje.

- Okrivljenom se stavlja na teret da je na autobuskom stajalištu u Zemunu, na kojem su se nalazile M.U. i njena ćerka maloletna oštećena L.U., izvadio svoj polni organ i gledao u njih, nakon čega je maloletnu oštećenu rukom uhvatio za zadnjicu prilikom ulaska u autobus - navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Okrivljeni je, kako se dodaje, neposredno nakon izvršenja krivičnog dela uhapšen a danas je javni tužilac  doneo naredbu za psihijatrijsko veštačenje okrivljenog.

- Na osnovu predmetne naredbe veštak je obavio psihijatrijski pregled okrivljenog i dao nalaz i mišljenje da okrivljeni boluje od akutne duševne bolesti na terenu lake mentalne retardacije, kao i da je neuračunljiv i procesno nesposoban. Imajući u vidu da postoji ozbiljna opasnost da će okrivljeni boravkom na slobodi, usled duševne bolesti od koje boluje izvršiti novo, slično ili teže protivpravno delo koje je u zakonu određeno kao krivično delo, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor i rešenjem odredio njegov smeštaj u Specijalnu zatvorsku bolnicu - saopšteno je iz tužilaštva.

 BONUS VIDEO

Kurir Hapšenje manijaka na Dorćolu