Brajan Volš, optužen za monstruozno ubistvo svoje supruge, Beograđanke Ane Volš, tokom Novogodišnje noći 2023. godine, prvi put posle nekoliko meseci, stao je pred Viši sud u Norfolku, u kom je nastavljeno suđenje za ovaj zločin.

Volša su u sud sa lisicama na rukama doveli zatvorski stražari, pošto se on od hapšenja nalazi u pritvoru. Kako se moglo videti na dostupnim fotografijama sa suđenja, optuženi je u sud ušao doteran, kao da sve ovo vreme uopšte ne provodi u zatvoru. Brajan je totalno promenio imidž, pa je iz kežual stajlinga, prešao u eleganciju.

2024-10-03 11_10_58-Brian Walshe returns to court as defense seeks new evidence related to Trooper M.jpg
Printscreen News Boston Brajan Volš na suđenju

- Volš se juče u sudu pojavio u odelu. Potpuno je bio sređen kao da mu se ne sudi za ubistvo. Imao je na sebi elegantni sako, pantalone, košulju sa svetlo plavom kravatom i naočare za vid. Gotovo neprepoznatljiv je bio, a jedina stvar koja ga odaje da je u zatvoru zbog ubistva bile su lisice na rukama - kaže naš izvor i podseća da optuženi Volš od samog starta tvrdi da nije kriv za ubistvo supruge.

- I na ovom ročištu nije pokazivao emocije. U sudnicu je ušao podignute glave - navodi izvor.

2024-10-03 11_11_10-Brian Walshe returns to court as defense seeks new evidence related to Trooper M.jpg
Printscreen News Boston Brajan Volš na suđenju

Inače, jučerašnje suđenje je trajalo kratko, iz razloga što je Volšov advokat, Lari Tipton, zatražio dodatno vreme kako bi pripremili odbranu. Između ostalog, kako pišu američki mediji, Volšova odbrana je zatražila i uvid u podatke sa mobilnog telefona suspendovanog policajca Majkla Proktora, koji se pominje kao ključni svedok i glavni istražitelj koji je prikupljao dokaze protiv Brajana Volša.

61.jpg
EPA Craig Walker/ Pool Brajan Volš

- Branioci Brajana Volša veruju da bi im uvid u podatke suspendovanog policajca, pomogli u odbrani Volša. Osim toga, ročište je trajalo izuzetno kratko, jer je sudija odlučila da se sledeće nastavi tek 2. decembra - pišu američki mediji.

Podsećanja radi, pomenuti policajac je suspendovan zbog propusta koje je napravio u drugoj istrazi kojom je takođe rukovodio, nakon što je otkriveno da je u slučaju ubistva policajca iz 2022. prećutao da je bio u bliskim prijateljskim odnosima sa njim i njegovom porodicom, koja mu je tokom istrage obećavala poklone. 

Inače, policajac Majkl Proktor je bio taj koji je potpisao krivičnu prijavu protiv Volša za ubistvo supruge, a njegova suspenzija bi mogla da dovede i do preispitivanja svega što je prikupio u istrazi ubistva Ane Volš. S tim da, iz nadležnog tužilaštva u Norfolku nedavno su saopštili da bi objavljivanje celokupne istorije podataka iz službenog telefona policajca, moglo da ugrozi druge slučajeve.

anawalshe-317180122-841383313783280-8464694359587987765-n-1.jpg
Printscreen Instagram Ana Volš

Podsetimo na ono što je do sada poznato u istrazi ubistva Ane Volš, jedan od ključnih dokaza protiv njenog supruga je upravo pretraga na internetu u kojoj je, kako je otkriveno, istraživao kako najbolje da ukloni tragove krvi, koliko dugo telo može da stoji, a da ne počne da se oseća, kako da iseče telo i slično.

Ana je, podsetimo, nestala posle proslave Nove godine, a za sam nestanak saznalo se tek nekoliko dana kasnije kada je javljeno iz firme u kojoj je Volšova radila, da se nije pojavila na poslu 4. januara. Policija je istog trenutka krenula u potragu za Beograđankom, u kojoj je, inače, učestvovao i njen suprug, sve dok se nije ispostavilo da je upravo on osumnjičen za ovaj zločin. Njeno telo i dan danas nije pronađeno.

 Bonus video:

Kurir televizija DA LI SU DNK I DETALJI DOVOLJNI ZA PRESUDU BRAJANU VOLŠU? Advokat odgonentuo: Ovaj zakon je olakšao da se pomeri suđenje!