Atraktivna Verona Cerovina, poznata bosanska pevačica uhapšena je sa Ognjenom Odovićem zbog sumnje da je skrivala Ognjena Orašanina, visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana, za kojim je bila raspisana Interpolova poternica. Pevačicin rođeni brat Stefan Cerovina prošle godine je ranjen kada ga je, kako su pisali lokalni mediji, najbolji prijatelj izbo nožem nakon što su zajedno bili u kafani.

Pevačica je, podsetimo, lišena slobode u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i PU Istočno Sarajevo. Tereti se za krivično delo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog dela. Škaljarac Orašanin uhapšen je pre mesec dana na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana nakon što je u decembru 2022. izbegao hapšenje u akciji MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH. Orašanin se sumnjiči da je bio organizator grupe koja je švercovala drogu. 

2024-10-03 11_20_59-Antonina Verena Cerovina (@verenaofficial_) • Instagram photos and videos.jpg
Pritnscreen/Instagram Atraktivna pevačica koja je sada lišena slobode

- Stefan Cerovina, rođeni brat pevačice Verene u maju prošle godine je ranjen nakon što ga je navodno, najbolji prijatelj Nikola T. ubo nožem u grudi. Drama se dogodila nakon što su njih dvojica celo veče sedeli u kafani i pili - preneli su ranije bosanski mediji i dodali:

- Nikola T. kada ga je ubo nožem pomogao mu je da se podigne i odvezao ga je u bolnicu. Uhapšen je nakon toga, a potom se teretio za ubistvo u pokušaju.

Pored policije koja se tada oglasila saopštenjem, oglasila se i pevačica Verena Cerovina za lokalne medije koja je kategorički navela da ranjavanje njenog brata nema veze sa kreminalom.

- Tačno je da je moj brat izboden. Stabilno je i hvala Bogu nalazi se van životne opasnosti. Htela bi da dodam da ovo što se njemu dogodilo nema nikakve veze sa nekim kriminalnim obračunom. Njega je ubo drug iz detinjstva, ali ne znam zbog čega su se posvađali. Posetila sam brata na pet minuta, videla sam da je dobro što mi je najbitnije. Nisam pitala razlog koji je doveo do toga - rekla je ona ranije za tamošnje medije. 

Takođe, pevačica je tada i na društvenoj mreži Instagram objavila fotografije brata iz bolničke postelje uz reči: "Ne da Bog junaka svog."

Inače, pored Stefana pevačica je imala i sestru Dijanu koja je 2020. godine poginula u saobraćajnoj nesreći na putu Trebinje-Herceg Novi. Njemu smrt pevačica nije prežalila, pa je često objavljuje na društvenim mrežama, a da tragedija bude veća on je nastradala na rođendan njenog maloletnog sina.

Nađeni dokazi

MUP Republike Srpske oglasio se povodom hapšenja pevačice i Odovića.

- Slobode su lišeni O. O. iz Sokoca i V. C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog dela. Osumnjičeni su za pružanje pomoći u sakrivanju O. O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana poternica, inače pripadnika "škaljarskog klana". Prilikom hapšenja kod osumnjičenih oduzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Nakon izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH uz izveštaj o učinjenom krivičnom delu - saopštio je MUP Srpske.