U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana su dva policajca iz PS Surčin Aleksandar N. (30) i PS Rakovica Stefan N. (30) zbog sumnje da su 18. avgusta 2024. godine izvršili produženo krivično delo Zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

- Sumnja se da su oni između 2 i 3 časa posle ponoći, lažno se predstavljajući da su pripadnici saobraćajne policije, na obilaznici autoputa Beograd - Niš od trojice stranih državljana, koji su upravljali motornim vozilima austrijskih, nemačkih i engleskih registarskih oznaka, uzeli novac u ukupnom iznosu od 210 evra i dva tableta, kako im, navodno, ne bi pisali prekršajne prijave. U sva tri slučaja, osumnjičeni su koristili putničko motorno vozilo marke BMW na kojem su zamenili registarske oznake, te su izvršili preticanje i zaustavljanje sa upaljenom svetlosnom signalizacijom- led rotacijom i primenili policijsko ovlašćenje provera i utvrđivanje identiteta - saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i dodali:

- U trenutku izvršenja krivinog dela Aleksandar N. je bio na bolovanju, a Stefan N. nije bio radno angažovan. Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.