Nikoli Teodoroviću (55) iz Novog Sada koji je bušilicom, u porodičnoj kući 11. marta, ubio dve godine mlađu suprugu Gordanu, odlukom novosadskog Višeg suda, izrečena je mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

1954623.jpg
Nemanja Nikolić Mesto zločina

- Povodom kritičnog događaja koji je u martu ove godine uznemirio javnost, veliko veće Višeg suda u Novom Sadu, kojim je predsedavala sudija Ivana Josifović, danas je donelo i javno objavilo odluku kojom je Teodorović Nikoli, koji je u stanju neuračunljivosti, usled duševne bolesti perzistentni poremećaj sa sumanutošću, lišio života svoju suprugu u porodičnoj kući, izrečena mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi i produžen pritvor, pa će Teodorović Nikola do upućivanja na izvršenje mere bezbednosti biti smešten u adekvatnoj zdravstvenoj ustanovi – Specijalnoj zatvorskoj bolnici. Oštećene ćerke i izvršilac vansudskim poravnanjem su razrešili sveukupne imovinskopravne odnose kao i naknadu nematerijalne štete zbog duševnih bolova usled smrti bliskog lica - piše u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.

Kako dalje kažu, izvršilac je obavezan da plati troškove krivičnog postupka, a protiv navedene odluke, stranke i branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Podsećanja radi, 25. septembra održano je suđenje pred Višim sudom u Novom Sadu, kada je veštak sudske medicine prof. dr Igor Veselinović, predočio nalaz u kom stoji da je žrtva zadobila ukupno 15 povreda, i da su udarci u potiljak i iza uha bili fatalni.

Telo nesrećne žene zatečeno je potrbuške u dnevnoj sobi, stoga se pretpostavlja da je pokušala da pobegne. Nakon što je krvnički presudio supruzi, Teodorović je otišao na Temerinski most, vezao sebi blok žicom, pa skočio u vodu nameravajući da se ubije, pre toga je pozvao ćerke rekavši da je gotovo i da ne može više da izdrži.

Jedna ćerka odmah se uputila ka domu dok je u međuvremenu zvala Hitnu pomoć, dok je druga otišla do mosta odakle im se otac javio, a na održanom suđenju s kraja septembra, pušten je i audio snimak razgovora sa operaterom Hitne pomoći.

„Mama, mama… jooj, ubio ju je, mama...“, čulo se jasno na puštenom snimku. Inače, obe ćerke su iskoristile svoje pravo da ne svedoče.

BONUS VIDEO

Kurir televizija KURIR UŽIVO U NOVOM PAZARU: Ubio suprugu, pa oduzeo sebi život! Ostavio pet ćerki iza sebe: Ovo su komšije otkrile o supružnicima