Dečak (14), koji je ubio devet drugova i čuvara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", biće doveden u zgradu Specijalnog suda gde će svedočiti u postupku protiv njegovih roditelja, Vladimira i Miljane Kecmanović, kao i protiv instruktora u streljani Nemanje Marinkovića.

Podsetimo, dečak ubica je saslušan kao svedok u istazi koja je vođena protiv njegovog oca pre podizanja optužnice. Kako je Kurir pisao, on je tada saslušan putem video linka koji je uspostavljen sa bolnicom u kojoj je od 3. maja prošle godine.

Pored njega je tada, osim jednog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i psihologa, sedela i majka Miljana Kecmanović. Međutim, Miljana je kasnije optužena, pošto je na jednoj čauri u učionici istorije pronađen njen DNK - podseća sagovornik Kurira i dodaje da ovog puta majka neće moći da sedi uz maloletnog ubicu koji je počinio jeziv zločin.

kosta.jpg
Zorana Jevtić, Privatna Arhiva 

Naš sagovornik navodi i da će sudija, na samom početku pitati dečaka ubicu da li želi da svedoči u postupku protiv oca i majke.

- Iako je svedočio tokom istrage, on sada može da donese i drugačiju odluku i da odluči da ne svedoči. Ukoliko odluči da svedoči, biće u obavezi i da odgovori na pitanja koja za njega imaju tužioci, advokati, optuženi roditelji kao i zastupnici ali i sami roditelji ubijene dece - objašnjava naš sagovornik.

Ovo će biti prvi put da dečak izađe iz psihijatrijske klinike posle zločina 3. maja 2023. godine.

Suđenje je, bez prisustva javnosti, zakazano za 8. oktobar i biće održano u najvećoj sudnici u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj.

U sudnici će biti smešten u staklenu, zatamnjenu "kućicu" za zaštićene svedoke.

Dečak će tako moći da vidi sve, dok njega niko neće moći da vidi. Sudija, optuženi, advokati i porodice žrtava slušaće dečaka preko zvučnika.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO

Kurir televizija "RODITELJI UBIJENE DECE U RIBNIKARU NA OVO MOGU BURNO DA REAGUJU" Psiholog Dragana Ivanović otkrila šta možemo očekivati u nastavku suđenja maloletnm ubici