Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku identifikacije kriminalne grupe koja je skrivala veću količinu oružja u garaži u Novom Beogradu, uhapsili još jednu osobu.

- U nastavku identifikacije kriminalne grupe koja je skrivala veću količinu oružja u garaži u Novom Beogradu i oružje i drogu u automobilu "bmv", uhapšen je V. K. (19) iz Beograda. On se tereti da je kao pripadnik ove kriminalne grupe izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - naveo je Dačić.

Hapšenje
Mup 

Screenshot 2024-10-03 194119.png
Mup 

Kako je dodao u saopštenju, osumnjičenom je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden ovom tužilaštvu na dalje postupanje.

MUP Hapšenje zbog oružja na Novom Beogradu

Podsećamo, vest o hapšenju je potvrdio za "Kurir" i glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

U okviru ove akcije prošle sedmice uhapšeno je dvoje osumnjičenih N.D. (24) i A.B. (20) , koji su na saslušanju izneli svoju odbranu, nakon čega im je na predlog tužilaštva Viši sudu u Beogradu odredio pritvor. Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu i Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

Kurir.rs