Marko Miljković, jedan od vođa kriminalnog klana koji se pred Specijalnim sudom u Beogradu tereti za sedam ubistava, otmice, trgovinu drogom i oružjem, nedavno je ponovo slao pisma tužiocu za organizovani kriminal.

Međutim, kako je rečeno na održanom suđenju, nijedno od četiri pisma nisu dostavljena tužiocu zato što predstavljaju "lični stav okrivljenog".

798798771.jpg
Dado Đilas, Nenad Kostić Marko Miljković

Okrivljeni Miljković se, podsetimo, tužiocu putem pisama obraćao i ranije ironičnim i pretećim tonom, još u vreme pre nego što je njihov dojučerašnji prijatelj i saborac Srđan Lalić postao svedok-saradnik u postupku koji se vodi protiv Belivukovog klana.

- Miljković je iz zatvora i ranije slao pisma postupajućem zameniku tužioca, u kojima se ironično obraćao govoreći da mora da misli misli na zdravlje. "Ako vas izda zdravlje, neće imati ko da obučava narkomane i ludake da lažu i čitaju naučnofantastične priče", navodio je Miljković u jednom od pisama - podseća izvor Kurira i dodaje da je optuženi u septembru poslao još četiri pisma koja tužiocu nisu ni dostavljena.

Naime, Miljković se nakon pretećih pisama upućenih tužiocu nije zaustavio, te je, prema rečima sudije na suđenju održanom 4. oktobra, poslao još četiri pisma, međutim, ne zna se precizno šta je njihova sadržina.

- Okrivljeni Miljkoviću, četiri pisma koja ste slali tužiocu u prethodnom periodu, u septembru, nisu dostavljena tužiocu. Znate da ih sud nadzire. Ona predstavljaju lični stav i lično obraćanje tužilaštvu, ne tiču se postupka i vaše odbrane. Neću ih ni ubuduće dostavljati - obratila se Marku Miljkoviću sudija Zorica Avramović.

veljko-belivuk-srdjan-lalic-sudjenje-specijalni-sud--foto-zorana-jevtic--mup-rs.jpg
Zorana Jevtić, MUP RS Veljko Belivuk i Srđan Lalić

"Dobro, sunce moje, što se nerviraš"

Podsetimo, na održanom suđenju, svedok saradnik Srđan Lalić je puna tri sata odgovarao na pitanja optuženih pripadnika klana, a tenzija u sudnici otpočela je kada se našao oči u oči sa Veljkom Belivukom. U nekoliko navrata zbog provokacija i neprimerenog obraćanja vođe klana morala je da reaguje i sudija i upozori ih na ponašanje.

Belivuk je u jednom momentu pitao Lalića kako je mogao da duguje Radoju Zviceru novac za kokain kada ga nikad nije video!

- Ko kaže da ga nisam video - upitao je Lalić.

- Sudija, ne možemo ovako, prekida me - upozorio je Belivuk.

- Evo, neću više.

- Dobro, sunce moje, što se nerviraš - rekao je Belivuk, nakon čega je stiglo upozorenje od sudije.