Srpski državljanin Zlatomir Janković (66) pretučen je nasmrt 29. maja na proslavi rođendana svog unuka u austrijskom mestu Fosendorf, a trojica muškaraca Saša J., Saša K. i Milovan J. uhapšeni su tek posle četiri meseca bekstva. Međutim, Zlatomirova porodica i posle hapšenja njihovih bivših prijatelja, ne mogu u miru da oplakuju pokojnika, jer svakodnevno trpe pretnje i uvrede o bližnjih ove trojice nasilnika.

img614f59ccfc71563990533cf1b96ddd39v.jpg
Privatna Arhiva Zlatomir Janković

- Od momenta kada je posle žustre svađe, izbilo i pravo krvoproliće, trojica nasilnika dali su se u bekstvo. Odnosno, verovatno prema savetima drugih, oni su pobegli iz Austrije u Srbiju, misleći da tako neće odgovarati za učinjeno delo. Oni su svoj život nastavili normalno, međutim, s obzirom na to da su porodice ove dve strane vezane, jer je Zlatomirov sin bio oženjen ćerkom Saše K., lako su nalazili način da prete porodici koja je već mesecima zavijena u crno - priča izvor Kurira.

Bliski ljudi osumnjičenih, kako nam je rečeno, redovno su pretili i slali svakakve uvrede na račun porodice ubijenog Zlatomira, pokušavajući sve da zataškaju i izbegnu odgovornost za učinjeno. Ipak, srpska policija uspela je da dođe do osumnjičenih za ovo jezivo ubistvo, te sva trojica bivaju uhapšeni 2. oktobra na teritoriji Valjeva, u blizini mesta odakle su inače rodom.

slika-2.jpg
Društvene Mreže Saša J.

Zlatomirova porodica mesecima je čekala kada će trojica koji su uništili njihove živote, biti privedeni pred lice pravde. Borili su se za to dugo i pored silnih pretnji koje su dobijali, međutim, i posle tog hapšenja, oni i dalje prolaze kroz pakao. Članovi porodice uhapšenih ih i danas bombarduju pretnjama putem društvenih mreža, što svi oni teško podnose - kaže naš sagovornik.

Inače, kako otkriva naš izvor, jedan od osumnjičenih za ovo ubistvo, odnosno otac Zlatomirove bivše snajke, Saša K. promenio je svoje ime još ranije, iz razloga što je navodno višestruko osuđivan za razna krivična dela, te se pretpostavlja da je mislio da će na taj način izbrisati sve ono što je ranije radio. Sve dok se ponovo nije našao u središtu novog krivičnog dela, i to ni manje ni više, nego ubistva svog nekadašnjeg prijatelja Zlatomira. 

slika-1.jpg
Društvene Mreže Saša K.

Podsećanja radi, te večeri kada je nasmrt pretučen Zlatomir, njegov sin Zlatan zadobio je stravične povrede.

- Cela Zlatomirova porodica bila je u tom momentu tu, bilo je provociranja i dobacivanja, da bi trojica uhapšenih za njima pošli nakon što su Zlatan i Zlatomir seli u auto. Izvukli su ih iz auta i udarali svom snagom pesnicama, obojica su bili na zemlji, Zlatomirova ćerka je pokušala da ih razdvoji, ali nije mogla da se izbori sa njima. Zlatan je bio stravično pretučen tada, dugo se oporavljao od tih povreda, iz porodice tada kada se to desilo, niko nije mogao da ga prepozna - dodaje izvor i podseća:

slika-3.jpg
Društvene Mreže Milovan J.

- Osumnjičeni su pobegli odmah sa lica mesta, dok je Zlatomirova porodica ostala tu i vodila boru za njihov život u iščekivanju Hitne pomoći. Zlatomir i Zlatan ubrzo su prevezeni u bolnicu, i dok se njegov sin oporavljao, Zlatomir je posle 15 dana izgubio bitku za život. Porodica ubijenog se svaki dan bori sa tim nedostatkom, taj čovek je bio zdrav i sigurno bi u miru živeo još dugo, da ih nažalost nije zadesila ta tragedija. Svi su bili baš vezani za njega, redovno su se posećivali i okupljali, a sada bi krajem oktobra i proslavio svoj 67. rođendan, a sada ga nema - ispričao je naš izvor.