Verena Cerovina, poznata bosanska pevačica iz Sarajeva, puštena je da se brani sa slobode, nakon što je zajedno sa svojim prijateljem Ognjenom Odovićem uhapšena zbog sumnje da su pomagali u skrivanju visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana Ognjena Orašanina (46)!

Podsećanja radi, Orašanin je osumnjičen da je počinio krivično delo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge. Uhapšen je početkom septembra na osnovu međunarodne poternice, koja je pokrenuta još kada se dao u bekstvo nakon što je izbegao hapšenje 2022. godine.

ognjen-orasanin.jpg
MUP Kantona Sarajevo Ognjen Orašanin

Inače, poznata pevačica koja se sumnjiči da je skrivala pomenutog škaljarca uhapšena je u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i PU Istočno Sarajevo, a tereti se za krivično delo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog dela.

- Slobode su lišeni O.O. iz Sokoca i V.C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog dela. Osumnjičeni su za pružanje pomoći u sakrivanju O.O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana poternica, inače pripadnika Škaljarskog klana - saopštio je nedavno MUP Srpske.

Međutim, prema pisanju bosanskih medija, ona se trenutno nalazi na slobodi nakon što je sud BiH odbacio predlog Tužilaštva BiH o pritvoru. 

verena cerovina
Instagram Verena Cerovina

Podsećanja radi, pritvor za pevačicu predložilo je Tužilaštvo zbog opasnosti od njenog bega, mogućnosti uticanja na svedoke i ometanja istrage, no ipak, prema rečima njenog advokata Damira Kočo, Verena Cerovina puštena je da se brani sa slobode.

Verena Cerovina je, podsetimo, dospela u žižu javnosti još 2017. godine kada je prijavila policiji sarajevskog biznismena Mirzu M. za otmicu deteta.

- Mirza je zapravo oteo svoje dete, koje je nakon što se razišao sa Verenom nastavilo život sa majkom. Dve godine pre toga Mirza je osuđen na godinu i deset meseci zatvora zbog nasilja u porodici koje je počinio nad Verenom Cerovinom. On je Verenu u maju 2015. godine fizički napao u stanu u kojem su živeli i naneo joj lakše telesne povrede - podseća izvor.

 BONUS VIDEO

Kurir TV OBRAČUN CRNOGORSKIH KLANOVA PRERASTAO U RAT "Škaljarci imaju jatake svuda po svetu, a za ubistvo brata i oca će se krvavo svetiti"