Bračni par Miljković, Ratko (79) i Jadranka (74)nastradali su jutros u požaru koji je buknuo u njihovom stanu u Rakovici.

Požar je izbio u ranim jutarnjim časovima oko 4 sati u Ulici Luke Vojvodića.

- Sumnja se da je požar izazavala navodno, plinska boca s obzirom da su je Miljkovići koristili. Neko od komšija mi je rekao da je ostala i neka šerpa na šporetu i da nisu do kraja ugasili plin i da je to buknulo, eksplodiralo i izazvalo požar - kaže za Kurir stanarka zgrade i dodaje da je bračni par bio divan.

- Jako smo potrešeni što se ovo dogodilo... Držali su se uvek zajedno, a sada su i otišli zajedno, velika tuga.

Kako dodaje drugi komšija, jutros ih je probudila detonacija.

Marko Karović Požar u Rakovici, poginuo bračni par

- Spavao sam i odjednom sam čuo bam. Verujte, to je tako puklo da sam mislio da se ruši cela zgrada. Iskočio sam iz kreveta - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Izašao sam polako ispred stana da vidim šta se dešava, osetio sam miris paljevine. Ali pošto živim na šestom spratu nisam odmah ukapirao šta se dešava na drugom. Krenuo sam da silazim onako u papučama i video da kulja dim iz vrata Miljkovića. Uplašio sam se.

Sagovornik nam je zatim sa knedlom u grlu rekao da su mu se na hodniku pridružile i druge komšije.

- Zvali smo vatrogasce, policiju i Hitnu, ali smo se plašili da su uopšte živi. Komšija je pokušao da razbije vrata, gurali su ih, rukama i nogama, ali nisu uspeli. Vatrogasci su brzo došli i oni su upali i ubrzo lokalizovali požar - kaže on i dodaje :

- Isključi su struju zbog vode koja je curila niz stepenice, da ne dođe do kratkog spoja. Razbijali su vrata nogom i uspeli su da uđu u stan. Brzo su ugasili i vatru, ali Miljkovićima nije bilo spasa. Našli su ih ugljenisane na krevetu. Joj majko moja, kakva smrt...

Prema navodima stanara, lekari su samo mogli da konstatuju smrt bračnog para.

- Videla sam kako ih iznose u crnim kesama... Pretužno - kaže naša sagovornica i dodaje da je bračni par bio miran, povučen i da su imali nekoliko komšija sa kojima su bili bliski.

Tela su prevezena na obdukciju koja će utvrditi kako je nastupila smrt stradalih. Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje tragedije u kojoj su nastradali Ratko i Jadranka Miljković.

Kurir.rs/Branka Travica