Ratko (79) i Jadranka (74) Miljković koji su jutros nastradali u požaru, prema rečima komšija, bili su prvi stanari zgrade u Rakovici.

- Zgrada je izgrađena pre 50 godina i oni su bili među prvim stanarima višespratnice. Živeli su sami, bili su divni, obrazovni ljudi spremni da pomognu svima kojima je pomoć potrebna - kaže žitelj zgrade u Ulici Luke Vojvodića i dodaje:

- Ratko je bio avio-mehaničar, dobar u svom poslu, a u penziju je otišao ima više od dve decenije. Dok je Jadranka bila doktorka, svima kojima je trebalo neka pomoć ili da se očitaju neke analize trčali su kod nje. Ma i da im se prepiše neka terapija, a da ne idu kod lekara i čekaju redove. Bili su baš dobri ljudi.

IMG-20241007-WA0297.jpg
Marko Karović 

Dok jedni tvrde da je požar izazvala plinska boca, drugi pak navode da je do eksplodirao laptop koji je bio u kuhinji.

- Čuli smo da je plinska boca pukla, ali verujte da jeste odleteli bi svi u vazduh. Ovako neki su čuli vatrogasce da pričaju da je možda laptop taj koji je izazavo požar. Valjda se pregrejala baterija i puklo je - navodi stariji gospodin za Kurir.

Tela su prevezena na obdukciju koja će utvrditi kako je nastupila smrt stradalih. Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje tragedije u kojoj su nastradali Ratko i Jadranka Miljković.

Kurir.rs/Branka Travica