Tomislav Petrović (36) iz Sarajeva, koji je uhapšen zbog sumnje da je 6. oktobra izazvao saobraćajnu nesreću u Bačkom Petrovcu, u kojoj je poginula S. J. (38), dok su njeni suprug Ž.J. i troje maloletne dece povređeni, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je odredilo pritvor u trajanju do 30 dana, i to, prema prvim informacijama, nakon utvrđivanja pravog identiteta osumnjičenog koji se predstavljao kao Ivan Petrović. 

Kako su saopštili iz tužilaštva, njemu preti zatvorska kazna do 12 godina zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja.

- Po odobrenju dežurnog javnog tužioca, a nakon utvrđivanja identiteta, licu T.P. (36.), državljaninu Bosne i Hercegovine, koji se prvobitno predstavljao kao I.P., državljanin Republike Hrvatske, određeno je zadržavanje u trajanju do 48 sati radi saslušanja, te je doneta Naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog T.P., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 2 Krivičnog zakonika u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 289 stav 1 Krivičnog zakonika, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do 12 godina - kažu za "Blic" nadležni iz novosadskog Višeg javnog tužilaštva.

viber_slika_2024-10-08_14-51-19-625.jpg
Kurir 

Saslušan danas

Podsećamo, osumnjičeni je danas saslušan u tužilaštvu, nakon čega je ovo tužilaštvo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu podnelo predlog za određivanje pritvora osumnjičenom

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će, u skladu sa zakonom, u toku sprovođenja istrage, preduzeti sve dokazne radnje za kojima se ukaže potreba, u cilju donošenja pravilne i zakonite javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena - dodaje se u saopštenju.

Kako je ranije danas saopštio Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova, uhapšen je Tomislav Petrović (36) za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije. Kako je utvrđeno, on je posle saobraćajke policajcima pokazao falsifikovana dokumenta Republika Hrvatske na ime Ivan Petrović.

- Pre dva dana policija je uhapsila Ivana Petrovića (36), zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Bačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Lice je kod sebe imalo vozačku dozvolu i ličnu kartu Hrvatske. Zbog sumnje u stvarni identitet lica tražene su informacije od partnerskih policija, i upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo da se radi o licu Tomislav Petrović (36), državljaninu BiH, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani - izjavio je ministar Dačić.

Podsetimo, pomenuto lice bilo je za volanom automobila marke "mercedes" kada je, kako se sumnja, u nedelju oko podneva na ulaz u Bački Petrovac prešlo na suprotnu stranu kolovoza i zakucalo se u "fijat" u kom je bila porodica iz Novog Sada. U nesreći je poginula S. J. (38), dok je njen muž Ž. J. (36) povređen, kao i njihove tri maloletne ćerke.

Kurir.rs/Blic/ Prenela: M.S.

  Bonus video:

Kurir Stravičan snimak auto pokosio ženu