Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Novosađanke O. Š. (19) koja je sumnjiči da je nakon svađe ubila svog teču Slavišu Dana (30) u novembru prošle godine. 

Podsetimo, zločin se dogodio u noći između 2. i 3. novembra prošle godine u kući u Ulici Koste Hadži Mlađeg, u kojoj su boravili žrtva i osumnjičena sa drugim članovima porodice. Iako je tinejdžerka nakon ubistva pobegla, ona je ubrzo pronađena i uhapšena. Od tada se nalazi u pritvoru, a optužnicom VJT u Novom Sadu tereti se za ubistvo.

- Novosađanka se od hapšenja nalazi iz rešetaka, a nadležni Viši sud u Novom Sadu produžio joj je pritvor do 28. oktobra. Inače, kada je uhapšena i nakon što joj je isteklo zadržavanje u trajanju od 48 sati saslušana je u novosadskom tužilaštvu gde se branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu - navodi portal "Dnevnik".

ns.jpg
Kurir.rs Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo

Kako smo ranije pisali, žrtva i optužena devojka kobne večeri su se sukobili, a ona je u jednom trenutku dograbila nož i nekoliko puta uboda Slavišu Dana u predelu stomaka.  

- U trenutku zločina bilo je prisutno još nekoliko rođaka koji su se navodno, uspaničili i pokušali da prikriju zločin. Tinejdžerka je onako krvava pobegla u nepoznatom pravcu. Navodno, rođaci su oprali i uklonili krvave tragove kako bi ispalo da je nesrećni Slaviša počinio samoubistvo. Nakon što mu je od zadobijenih povreda pao u nesvest, rođaci su pozvali Hitnu pomoć - podseća izvor i dodaje:

- Lekari su brzo došli na adresu, ali su samo mogli da konstatuju brojne ubodne rane na stomaku žrtve. Pokušali su reanimaciju, ali nažalost Slaviši nije bilo spasa, tako da su lekari samo mogli da konstatuju smrt.