Selo Crni Kao kod Ražnja "zavijeno je u crno" nakon informacije da je meštanin Radiša Ivković (58) poginuo kod Soluna u Grčkoj. Njegov brat, Jovan potvrdio je za Kurir da se nesreća dogodila i da je troje mališana ostalo bez svog omiljenog deke.

- Teško nam je. Zvali smo policiju da nam potvrdi jer je u prvim trenucima bila neverica da se to dogodilo. Zaista mi je teško da govorim. Radiša je biok vredan, živeo je svoje unuke, bio je snažno vezan za porodicu. Pre nego što je pre tri-četiri godine počeo da vozi kamion, bavio se poljoprivredom na svom imanju - rekao nam je Jovan Ivković.

Tragedija u Solunu dogodila se u petak popodne kada je Radišu udario grčki kolega kamiondžija dok je na parkingu vozio u rikverc. Samo sat ranije, Radiša se javio kući.

Radiša Ivković
Privatna Arhiva Radiša Ivković sa unucima

- Strašno smo potreseni jer nam niko zvanično ništa nije rekao. Samo nas je pozvao neki njegov kolega i rekao da je Radiša poginuo. Ne mogu da verujem da se to dogodilo jer nas je zvao oko 12.45 sati i rekao da nema robe koju bi prevezao u Srbiju, pa mora da ostane u Solunu još nedelju dana - rekao je za Kurir Jovan Ivković.

Prema medijima iz Grčke, kobna nesreća se dogodila oko 15.30 sati.

- Život je izgubio 58-godišnji muškarac iz Srbije kada ga je u solunskoj luci udario vozač (34) kamiona. Incident se dogodio pod nepoznatim okolnostima na kapiji 16. Nastradali Srbin takođe je kamiondžija, ali u momentu nesreće je bio pešak. Pedesetosmogodišnjem čoveku su prvu pomoć ukazali spasioci EKAV-a, ali nisu uspeli da ga održe u životu. Telo nastradalog prebačeno je u bolnicu Papanikolau - prenose grčki mediji.

Centralna lučka uprava Soluna, koja sprovodi istražni uviđaj, naložila je obdukciju telanastradalog Srbina, dok je 34-godišnji Grk uhapšen zbog ubistva iz nehata.

Kurir / Marko Smiljković