Željko P. (48) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 10. oktobra u mestu Miločaj kod Kraljeva kada je automobilom podleteo pod traktor koji, kako se sumnja nije bio osvetljen.

Vest da je poginuo njihov dugogodišnji prijatelj potresla je mnoge ljude koji su poznavali Željka.

- Bio si neko ko me je nasmejao kada god sam te videla. Bio si poseban. Ja ne mogu da verujem da te više nema - napisala je Željkova bliska prijateljica.

Željkov prijatelj podelio je fotografiju sa njim i oprostio se uz potresne reči. Željko je godinama živeo u Švajcarskoj, a često je dolazio i u rodno Kraljevo.

- Brate naš, rano si nas napustio. Zauvek ćeš ostati da živiš među nama. Neka ti je laka zemlja i anđeli neka te čuvaju - napisao je Željkov prijatelj.

Automobil udario u traktor

Podsetimo, u sudaru automobila i traktora koji se dogodio 10. oktobra oko 22 sata na magistralnom putu Kraljevo - Čačak, u mestu Miločaj na Ibarskoj magistrali poginuo je vozač "BMW", dok je žena koja je bila suvozač zadobila teške telesne povrede.

Do nesreće je došlo kada je "bmw" švajcarskih registarskih tablica kojim je upravljao Željko, udario je u priključno vozilo traktora kojim je upravljao A. D., a koje nije bio propisno obeleženo.

Miločaj sudar Kraljevo traktor BMW.jpg
RINA 

Traktor neosvetljen, "bmw" prekoračio dozvoljenu brzinu?

Prema nezvaničnim informacijama, traktorista nije bio osvetljen tokom vožnje, a navodno je vozač automobila prekoračio dozvoljenu brzinu.

- Udes se dogodio kada je "BMW" švajcarskih registracija, koji se kretao iz Kraljeva prema Preljini, obavio preticanje. Kada je video da mu u susret iz suprotnog pravca ide drugi automobil, pokušao je da se vrati u svoju kolovoznu traku i udario u traktor koji se kretao u tom istom pravcu, a koji nije bio osvetljen. Čuo sam da je na njegovoj instrument tabli u trenutku sudara bila prekoračena dozvoljena brzina na toj deonici - kaže izvor "Blica".

Od siline udarca, automobil je pretrpeo ogromna oštećenja, dok je traktor završio u kanalu kraj desne strane puta.

Kako je saopšteno iz policije, traktorista A. D. (34) iz Kraljeva je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Kurir.rs/Blic