Pripadnici koruške policije tokom rutinske kontrole u podrčju austrijskog Lavaminda juče su u automobilu registarskih tablica Bosne i Hercegovine otkrili kradljivca dragulja za kojim je bila raspisana međunarodna poternica.

Naime, kako prenose austrijski mediji, policija je zaustavila automobil u kojem su bile tri osobe. Vozač i suvozač su se normalno legitimisali, dok je treća osoba na uvid dala falsifikovana hrvatska dokumenta.

Policajci su odmah posumnjali na prevaru, a nakon detaljne provere, ispostavilo se da je reč o 52-godišnjem državljaninu Srbije koga traži nemački sud i za kojim je rapsisana evropska poternica.

Tokom pretresa njegovog prtljaga pronađeno je osam komada dragog kamenja, ali i alat za obijanje, kao i narkotici u pilulama.

“Prema trenutnim saznanjima, dragulji potiču iz neke od pljački u Srbiji ili Hrvatskoj, to još treba da se utvrdi”, stoji u saopštenju policije.

Saslušani su i vozač i suvozač koji su rekli da su ovog državljanina Srbije pokupili usput, kao autostopera. Oni su pušteni da nastave dalje put, dok je 52-godišnji Srbin odmah sproveden u zatvor u Klagenfurtu.

Kurir/Nezavisne