Crnogorska policija rasvetlila je smrt dvojice državljana Srbije, koji su nestali 2019. godine kada su se iz Srbije uputili u Crnu Goru, i koji se dovode u vezu sa kriminalnim klanovima, te podnela krivične prijave protiv četvorice osumnjičenih!

Pripadnici škaljarskog klana tokom 2019. godine su u kući jednog od njih, osumnjičenog Milana Brajovića, u danilovgradskom naselju Jelenak, ubili dvojicu državljana Srbije, Filipa M. i Vukašina G., a njihova tela potom sakrili.

Za to krivično delo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odeljenje (SPO) je podnelo krivičnu prijavu protiv pripadnika barske ćelije škaljarskog klana - Stefana Ðukića Mandića, Milana Brajovića, zvanog Fitilj, Emila Tuzovića i Gorana Milašinovića zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Brajović i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz SDT je pojašnjeno da je predmet krivične prijave delovanje kriminalne organizacije koju su organizovali sada pokojni Mile Radulović i Alan Kožar, u drugoj polovini 2019. godine, u Crnoj Gori, čiji su pripadnici postali osumnjičeni, pokojni Damir Hodžić i druga nepoznata lica, "sa tačno određenim ulogama i zadacima, u cilju vršenja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo, pa tako i ubistvo oštećenih F.M. i V.G., državljana Srbije, pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije, iz bezobzirne osvete, zbog ubistva Z.N., pripadnika svoje kriminalne organizacije, i na svirep način, u selu J., opština D., u kući osumnjičenog M.B., u junu 2019. godine, uz skrivanje njihovih posmrtnih ostataka i uklanjanje tragova krivičnog dela".

Predmet krivične prijave je i nedozvoljeno nabavljanje i držanje veće količine automatskog vojnog i drugog vatrenog oružja od strane osumnjičenog M.B., u D., u periodu od decembra 2019. do januara 2020. godine, i to najmanje tri automatska pištolja, dva ručna bacača - raketa, mine se rasprskavajućim usmerenim dejstvom, tri prigušivača, devet pištolja i jedan revolver, kako bi ga stavio na raspolaganje kriminalnoj organizaciji čiji je pripadnik, radi izvršenja ciljeva zbog kojih je organizovana.

Osumnjičeni M.B. i G.M., koji se nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, su saslušani od strane specijalnog tužioca, dok su osumnjičeni E.T. i S.Đ.M., nedostižni državnim organima, jer su lišeni slobode u inostranstvu, zbog drugog krivičnog dela i za njima je raspisana poternica.

Inače, Stefan Ðukić Mandić i Emil Tuzović terete se da su u maj 2020. godine u Kijevu pokušali da ubiju Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana.

(Kurir.rs / Vijesti)