Tamara Lapadatović (35) poginula je pre dva dana u stravičnoj saobraćajnoj nesreći zajedno sa svom dečkom Aleksandrom Jokanovićem (30) u Njujorku. Njeni prijatelji se od tog trenutka opraštaju od nje potresnim porukama i fotografijama na društvenim mrežama.

Nesreća se, podsetimo, dogodila u nedelju 13. oktobra oko 4.40 sati kada su se motorom sudarili sa džipom "tojota rav 4" u blizini 3. avenije na Menhetnu. Jokanović je, kako su preneli američki mediji, vozio dvotočkaš, dok je Tamara bila iza njega. Nakon sudara pali su sa motora i završili su jedno pored drugog nasred raskrsnice. Od zadobijenih povreda su preminuli na licu mesta, a vozač džipa transportovan je u lokalnu bolnicu.

- Volim te bebo! I nedostaješ mi punooo. Ne mogu da verujem da te više neću zagrliti, smejati se glasno sa tobom dok sedimo u parku. Neće više nikad ni plakati za našom domovinom - piše u jednoj od mnogobrojnih oproštaja. 

Blogerka Tamara Stanković iz Niša takođe, se na Instagramu oprostila od nastradale Tamare za koju je navela da joj je drugarica, a čemu svedoče i zajedničke fotografije godinama unazad. 

tamara 2.jpg
Instagram/tamara_lapadatovic Blogerka koja ima više od 65 hiljada pratilaca na Instagramu često objavljivala slike sa poginulom Tamarom

 - Molim vas, ko može da donira za moju drugaricu. Prevoz tela iz Amerike - napisala je influenserka gde je okačila i link sajta GoFundeme gde se uplaćuju novčana sredstva za transport tela. 

Ako je sudeći po fotografijama njih dve su bile zajedno i za proslavi Srpske Nove godine 2023. kada su sređene pozirale u jednom klubu na Kopaoniku. Gde su ih prijatelji obasipali komentarima kako su prelepe. Stanković je tokom jučerašnjeg dana objavila na desetine Instagram priča na kojima obaveštava prijatelje da je njena drugarica Tamara nastradala u saobraćajnoj nesreći. 

- Tragedija, počivaj u miru Tamara - napisao je jedan od prijatelja koji je objavio njihovu zajedničku fotografiju.

- Bila si prelepa, već mi nedostaješ. Anđeli nikad ne umiru, ti su sada jedna od njih. Leti sa anđelima, anđele. 

tamara_lapadatovic_1709651131_3317116570768142240_671606468.jpg
Instagram/tamara_lapadatovic Stradala Tamara Lapadatović

 Kako se može videti na američkim medijima, nakon nesreće veliki broj pripadnika policije, lekara Hitne pomoć i vatrogasaca bili su na mestu nesreće. Posle silovitog udarca Tamara i Aleksandar su pali sa motora koji je potpuno smrskan. Njihove kacige bile su pored njih što govori da su imali odgovarajuću opremu za vožnju. 

- Delovi motocikla, staklo i krvi bilo je svuda po asfaltu. Džip sa kojim su se sudarili smrskan je sa bočne strane, tačnije sa vozačeve strane - navode tamošnji mediji, dok se na jezivim fotografijama može videti kako su se prilikom sudara u džipu otvorili vazdušni jastuci.

Aleksandar Jokanović 1.jpg
Printscreen/gofundme.com Stradali Aleksandar Jokanović

 Vatrogasci su morali da seku lim kako bi došli do vozača "tojote" koji je nakon sudara ostao zaglavljen u olupini. Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove saobraćajke sa smrtnim ishodom.