Crnogorska policija rasvetlila je smrt dvojice naših državljana Vukašina Gošovića (21) i Filipa Marjanovića (23), a kako se sumnja pripadnici škaljarskog klana ubili su ih zbog likvidacije Baranina Zijada Nurkovića, inače kuma pokojnog Alana Kožara.

Marjanović i Gošović vodili su se kao nestali od 2019. godine kada su se iz Srbije uputili u Crnu Goru. Sada je u Crnoj Gori podneta krivična prijava protiv četvorice "škaljaraca" - Stefana Đukića, Emila Tucovića, Milana Brajovića i Gorana Milašinovića. Kako se navodi u saopštenju nadležnog tužilaštva, osumnjičeni su iz bezobzirne osvete, zbog ubistva Z. N. pripadnika svoje kriminalne grupe, lišili života dvojicu državljana Srbije. 

Vukašin Gošović i Filip Marjanović.jpg
Kurir, Privatna Arhiva Ubijeni Vukašin Gošović i Filip Marjanović

 - Pripadnici škaljarskog klana tokom 2019. godine su u kući jednog od njih, osumnjičenog Milana Brajovića, u danilovgradskom naselju Jelenak, ubili dvojicu državljana Srbije, Filipa M. i Vukašina G., a njihova tela potom sakrili. Za to krivično delo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odeljenje (SPO) je podnelo krivičnu prijavu protiv pripadnika barske ćelije škaljarskog klana - Stefana Ðukića Mandića, Milana Brajovića, zvanog Fitilj, Emila Tuzovića i Gorana Milašinovića zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Brajović i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - navodi se u saopštenju nadležnog tužilaštva.

djukicibomba.jpg
Printscreen Emil Tucović i Stefan Đukić nalaze se u ukrajinskom zatvoru od maja 2020. zbog pokušaja atentata na Radoja Zvicera

 Iz crnogorskog SDT je pojašnjeno da je predmet krivične prijave delovanje kriminalne organizacije koju su organizovali sada pokojni Mile Radulović i Alan Kožar, u drugoj polovini 2019. godine, u Crnoj Gori, čiji su pripadnici postali osumnjičeni, pokojni Damir Hodžić i druga nepoznata lica, "sa tačno određenim ulogama i zadacima, u cilju vršenja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo, pa tako i ubistvo oštećenih F.M. i V.G., državljana Srbije, pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije, iz bezobzirne osvete, zbog ubistva Z.N., pripadnika svoje kriminalne organizacije, i na svirep način, u selu J., opština D., u kući osumnjičenog M.B., 2019. godine, uz skrivanje njihovih posmrtnih ostataka i uklanjanje tragova krivičnog dela".

Da podsetimo, Zijad Nurković, kako su ranije pisali crnogorski mediji bio je kum i čovek od poverenja Alanu Kožaru, koji je kao vođa barske grupe usko sarađivao sa kotorskim klanom. Nurković je likvidiran u aprilu 2019. kada mu je nepoznati egzekutor prišao sa suvozačeve strane i ispalio kišu metaka u njega. 

vasilisa-zijad.jpg
printscreen/društvene mreže Ubijeni Zijad Nurković i blogerka Vasilisa Nurković

 - Nurković je ubijen u kolima u španskoj Malagi dok je bio sa suprugom Vasilisom Nurković, inače crnogorskom blogerkom koja je u tom trenutku bila trudna - podseća izvor i dodaje:

- "Škaljarac" je sutradan preminuo od zadobijenih povreda u španskoj bolnici, a napadači do danas nisu zvanično otrkicevi ni procesuirani. Blogerka Vasilisa nije povređena prilikom likvidacije iako se nalazila u džipu, kao i njihovo dete.

Zijad Nurković je kasnije sahranjen u Crnoj Gori, a njegova supruga ga često pominje u svoj objavama na Instragramu, pogotovo na godišnjicu.

untitled3.jpg
Mup Ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić kod sebe imali lažne isparave, pasoše Slovenije

I Zijadov kum Alan Kožar je ubijen u julu sledeće godine na grčkom Krfu. Podsetimo, Kožar je ubijen zajedno sa Damirom Hodžićem dok su dolazili sa plaže ispred velelepne vile koju su iznajmljivali. Nedavno, kako je Kurir već pisao, podignuta je optužnica protiv "kavčana", tačnije Veljka Belivuka i odbeglog Radoja Zvicera. Škaljarski klan te 2020. godine pretrpeo je veliki udarac jer su u januaru te godine u Atini, ubijeni jedan od vođa kotorskog klana Igor Dedović i Stevan Stamatović.