Komšije iz Duborobačke ulice u Kanjiži, u kojoj je noćas izbio požar u porodičnoj kući nevenčanih supružnika Ane i Marka, koji su pronađeni mrtvi na zgarištu, kažu da ih je potresla smrt suseda.

Kako je za Kurir ispričala komšinica Melinda Panić, u izgorelom domaćinstvu živeli su nevenčani supružnici godinama. Prema njenim rečima, Ana i Marko su živeli u teškim uslovima.

- Mislim da su oni tu živeli 30 godina. Ana je iz Sente, a Marko je odavde iz Kanjiže. Viđala sam ih svaki dan i oboje su svaki dan bili pod dejstvom alkohola, to je bilo neverovatno. Nisam sigurna ni da su imali struju u kući, mislim da nisu imali - rekla nam je Melinda i dodala da ne zna od čega je par živeo.

- Koliko ja znam, dece nisu imali. Sami su živeli u toj kući. Ja noćas nisam čula vatrogasce, niti sam videla vatru. Tek od jutros sam saznala šta se dogodilo - dodala je komšinica.

Kurir/S.U. U Kanjiži izgorela kuća, stradalo dvoje ljudi

Podsetimo, požar je prijavljen jutros oko 6. 10 sati, a na zgarištu kuće pronađena su dva ugljenisana tela. Pošto su tela bila u neprepoznatljivom stanju, prvo se posumnjalo da su u pitanju majka i sin, međutim više komšija koji su svakodnevno viđali Anu i Marka, tvrde da su oni nastradali.

- Pretpostavlja se da je požar izazvao neispravan šporet u kući u kojoj su pokojnici ložili vatru - rekao je izvor.

Osnovno javno tužilaštvo u Senti vodi istragu, koje je naložilo obdukciju i identifikaciju tela.

(Kurir.rs - S. Urošev)