Vladimir Babić, koji je jedan od četvorice uhapšenih po nalogu  Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Europol, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijske uprave za Grad Beograd, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Zorana Uskokovića, bivši je muž misice i učesnice rijalitija Farma Sandre Obradović.

Babić je javnosti postao poznat u maju 2020. kada ga je manekenka optužila za nasilje u porodici. Tada je otkrila u izjavama za medije da njen bivši suprug "ima krivični dosije i da ga se plaši". Babić je tada demantovao njene optužbe da je tukao, tvrdeći da ona ima problem sa alkoholom

Protiv Sandre Obradović je tada podneta prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira.

- Nasilje nada mnom počelo je dok sam bila u drugom stanju, kada sam više puta završavala u bolnici Narodni front i moglo je da se desi da se prevremeno porodim. Moja trudnoća bila je rizična zbog udaraca koje sam dobijala skoro svakodnevno, kao i samog stresa, ali sam zbog straha o tome tada ćutala i kao jedini prioritet u tim momentima sam videla da rodim svoje dete živo i zdravo. Možda će neko reći da sam naivna, ali sam tada verovala da će se nakon porođaja neke stvari smiriti i promeniti, ali je postalo čak i gore, do granice nepodnošljivog. Dešavalo se da me udara i dok dete drzim u naručju - ispričala je tada manekenka za Kurir i dodala:

- Otac mog deteta je, nažalost vrlo moćan u ovom gradu, pa reči i pretnje koje mi je svakodnevno izgovarao nisu bile ni malo naivne i ulivale su mi ozbiljan strah. Osim što me je vređao, ponižavao, omalovažavao, govorio je da će mi oduzeti dete, da će me ubiti - rekla je tadad Sandra Obradović. 

Inače, Babić je, kako saznajemo bio osuđen i na pet godina i tri meseca zatvora zbog šverca kokaina iz Holandije. Kako saznajemo, on je bio uhapšen u februaru 2016. sa skoro dva kilograma kokaina, na graničnom prelazu Horgoš a vrednost droge je tada procenjena na 12 miliona dolara.

collage.jpg
Printskrin, MUP Srbija Policija uhapsila osumnjičene za ubistvo

Podsetimo, kako je Kurir pisao, osim Babića uhapšeni su Nikola Živanović (45), Miloš Krstić (38), Aleksa Dimitrov (31), dok je Aleksandar Nikolić u bekstvu.

Kako naš izvor otkriva, uhapšeni Aleksa Dimitrov je fudbaler u jednom lokalnom beogradskom klubu.

- Postoje osnovi sumnje, da je ova organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator N.Ž., a pripadnici M.K., A.D., i V.B., kao i A.N., koji nije pronađen na adresi stanovanja, 29. januara 2021. godine, u večernjim satima u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta lišili života Zorana Uskokovića zvanog Skole. Ova organizovana kriminlna grupa je u vremenskom periodu od 8.10. 2020. do 7.2. 2021. godine delovala sa ciljem da se iz bezobzirne osvete liši slobode sada pokojni Zoran Uskoković - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

 U saopštenju tužilaštva navodi se da se Krstić po nalogu Živanovića, kako ne bi izazvao sumnju maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica, krećući se polako, blago pogureno sa štapom u ruci imitirajući kretanje starijeg čoveka, sa namerom da kod sada pokojnog Uskokovića stvori uverenje da mu ne preti bilo kakva opasnost i prilazeći mu u neposrednoj blizini ispalio dva projektila u pravcu Uskokovića nanevši mu smrtne povrede.

- Osumnjičeni A. D., V.B. i A.N. se sumnjiče da su po nalogu N.Ž. pružili shodno svojim zadacima u okviru ove organizovane krimanlne grupe vršili nabavku oružja za za izvršenje krivičnih dela sakrivanje uništavanje predmeta i tragova nakon izvršenog krivičnog dela. Prilikom izvršenja krivičnih dela korišćena je telefonska SKY ECC komunikacija - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Uloga Evropola u operaciji, kako se dodaje, bila je fokusirana na operativnu podršku. Njeni stručnjaci su radili sa srpskim organima na dekodiranju komunikacije osumnjičenog, pružajući podatke koji su doveli do njegove identifikacije. Na dan akcije, Evropol je rasporedio specijalizovani tim u Beogradu da pomogne u sprovođenju mera.

- Osumnjičenima N.Ž., M.K., A.D., i V.B., je određeno poliicijsko zavržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal - saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Inače, ubijeni Zoran Uskoković, sin je poznatog kriminalca iz devedesetih, Zorana Uskokovića Skoleta koje je ubijen 2000. godine. On se dovodio u vezu sa ubistvom Željka Ražnatovića Arkana u hotelu Interkontinental.

 BONUS VIDEO

Kurir televizija KALINIĆ OTKRIO DETALJE JEZIVE LIKVIDACIJE SKOLETA! Čim je izašao iz blindiranih kola POTPISALI SU MU SMRTNU PRESUDU