Posle pogibije radnika (58), koji je pao sa zgrade u izgradnji u Kragujevcu, blokirana je ulica Karađorđeva, u kojoj se nesreća dogodila.

Na licu mesta je više policijskih vozila, a tu je najmanje desetak uniformisanih policajaca i operativaca u civilu, dok je ekipa hitne pomoći u međuvremenu otišla.

Saobraćajna policija preusmerava vozila, pošto je deo ove ulice gde se nalazi građevina na kojoj je poginuo radnik, zatvoren za saobraćajzbog uviđaja. Kako je Kurir već objavio, radnik je stradao nešto posle 16 časova, tako što je posle pada sa građevine ostao na mestu mrtav.

To je za Kurir potvrđeno iz Zavoda za urgentnu medicinu, čija ekipa je na licu mesta pokušala reanimaciju, ali njihovi napori su ostali bezuspešni, tako da su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Kurir/D. Đ Blokirana ulica nakon pogibije radnika u Kragujevcu

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, preminuli radnik, koji je radio na građevinskim poslovima, bio je iz okoline Kragujevca. Inače, ovo je drugi incident na građevini danas u Kragujevcu.

Naime, pre podne, radnik iz Turske, M. K., koji je radio na izgradnji novog vrtića u naselju Bubanj, kod Druge kragujevačke gimnazije, zadobio je povrede tako što je pao sa skele. On je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru, ali nije životno ugrožen.

Tokom istrage biće utvrđeni detalji ova dva događaja.

Kurir.rs/Dejan Đusić