Svedočenje dečaka ubice završeno je danas u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, odnosno zbog toga što nije obezbedio oružje koje je čuvao u stanu, a iz kog je njegov sin počinio masakr, ali i zbog toga što ga je vodio u streljanu i učio da puca, kao i majke Miljane Kecmanović, čiji je DNK nađen na čauri u učionici u kojoj je pucao u vršnjake.

Kako Kurir saznaje, sledeće suđenje održaće se u Palati pravde, a dečaka ubicu više neće dovoditi u sud, pošto je njegovo ispitivanje kao svedoka završeno. 

Roditelji ubijene dece, koji su u sudnici videli i čuli maloletnika koji im je usmrtio decu, izlaze iz suda uplakani.

- Neki od njih pokušavaju da suzdrže svoje emocije, ali vidi se da su uzrujani - rekao je izvor. 

Zgradu Specijalnog suda napustila je i okrivljena Miljana Kecmanović. 

Inače, dečak-ubica je u sanitetu u pratnji policije jutros prebačen s klinike u kojoj boravi od 3. maja 2023. godine, a sada će biti vraćen u nju.

Zorana Jevtić Prevezen dečak ubica na sud

Majka ubijenog dečaka ispitivala dečaka ubicu

- Suzana Stanković Čikić, majka Andrije Čikića ispitala je dečaka ubicu, navodno, tražila je odgovore od njega dok je bio za sudskom govornicom. Zahtevala je da kaže zašto joj joj ubio sina jedinca, ali navodno, nije dobila odgovor koji je tražila - kaže naš sagovornik i dodaje da su na njeno ispitivanje roditelji druge ubijene dece gestikulacijom negodovali neke od odgovora, a dve majke su sve vreme tokom ispitivanja plakale.

Nakon njenog ispitivanja, kako saznajemo druga ožalošćena majka je počela ispitivanje dečaka ubice koji svedoči u krivičnom postupku protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, svojih roditelja.

Određena pauza

Kako Kurir saznaje, oko 11.20 časova određena je pauza na današnjem ročištu Vladimira i Miljane Kecmanović.

Na pauzu su izašli pojedini advokati, zatim sestra Dragana Vlahovića, kao i majke ubijene dece - Natalija Aćimović, Biljana Paunović, Milanka Negić koje su se odvojile i razgovaraju o onome što su prethodno čule od dečaka koji im je ubio naslednike 3. maja prošle godine.

Inače, suđenju, kako saznajemo, prisustvuje i glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Dečak prevezen u Specijalni sud

Naime, dečak je nešto posle 8.30 časova prevezen u Specijalni sud, a kao i prethodno suđenje, na kom je dečak počeo svedočenje, današnje će biti održano u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu.

Kurir televizija DEČAKA UBICU DOVODE U SPECIJALNI SUD! Stigao na nastavak svedočenja protiv roditelja u slučaju "Ribnikar"

Na današnje ročište Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, roditeljima dečaka ubice došli su roditelji ubijene Angeline Aćimović.

WhatsApp Image 2024-10-17 at 9.26.26 AM.jpeg
Zorana Jevtić 

Anđelko Aćimović i Dane Dukić, otac ubijene Adriane Dukić došli su zajedno, a iza njih su na današnje ročište pristigli Biljana Paunović, Andrianina majka, Natalija Aćimović, kao i starija sestra ubijene Angeline Aćimović koja je lavovski borila 12 dana, ali je i pored avih napora lekara preminula.

Zorana Jevtić Dolazak na sud


U sud je došao i Ivan Božović, otac ubijene devojčice Ane Božović, učenice petog razreda koja je kobnog 3.maja prošle godine zajedno sa drugaricom Bojanom Asović bila dežurna u holu vračarske škole.

WhatsApp Image 2024-10-17 at 9.33.21 AM.jpeg
Zorana Jevtić 

Miloš Čikić i Suzana Stanković Čikić, roditelji jedinog ubijenog dečaka Andrije Čikića došli su u Specijalni sud u Beogradu. Da podsetimo, Andrija je bio jedan veoma talentovan pijanista i mladi kompozitor.

Kako je Kurir ranije pisao, na prethodnom ročištu dečaka ubicu koji je odlučio da svedoči protiv svojih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića ispitivala je Suzana Stanković Čikić.

Zorana Jevtić Bračni par Čikić

Dragan Kobiljski i Nina Kobiljski Borović, roditelji ubijene devojčice Eme Kobiljski koja je išla u razred sa dečakom ubicom, došli su na današnje ročište sa suzama u očima. Oni su se u Ustaničkoj ulici ispred zgrade suda sreli sa sestrom Draganom Vlahovića, ubijenog čuvara škole.

Zorana Jevtić Porodica Kobiljski

Snažno su se zagrlili i tiho jedni drugima uputili poneku reč utehe,jer ovo suđenje za njih nije nimalo lako. Roditelji Eme Kobiljski sve vreme ispred suda držali su se za ruke.

WhatsApp Image 2024-10-17 at 9.56.18 AM.jpeg
Zorana Jevtić 

Za njima u zgradu suda ušla je okrivljena Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice u pratnji svojih advokata Irine i Borivoja Borovića.

Zorana Jevtić Dolazak majke dečaka ubice u sud


U Specijalni sud u Beogradu obučena u crno došla je i majka ubijene devojčice Mare Anđelković. Dragana Anđelković, majka tinejdžerke Mare dugo se grlila sa roditeljima sa kojima deli istu sudbinu pre nego što su ušli u zgradu suda.

Dolazak roditelja u sud

Kurir Televizija Dolazak neutešnih roditelja ubijene dece u sud

Dečak ubica je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja škole

Kurir televizija Novinarka Kurira ispred Specijalnog suda

Kurir.rs/B.T.

 U sud je došao i Ivan Božović, otac ubijene devojčice Ane Božović, učenice petog razreda koja je kobnog 3.maja prošle godine zajedno sa drugaricom Bojanom Asović bila dežurna u holu vračarske škole.