Za mesec ipo dana u Nišu su u dva odvojena slučaja ćerke ubile svoje roditelje. Prvo je 8. septembra Marina C. (44) uhapšena zbog sumnje da je ubila majku, a juče, 16. oktobra, uhapšena je i njena sugrađanja Danijela M. (56) zbog sumnje da je ubila svog nepokrentog oca.

Marina C., kako smo ranije pisali, 8. septembra na monstrzuozan način ubila majku Zoricu (69) dok su bile za nedeljnim ručkom, u naselju Brzi Brod, dok je Danijela M. juče ujutru ubila oca Slavoljuba Đ. (79) u stanu u Ulici Pariske komune. Oba slučaja su znatno potresla javnost jer se ne pamti u Nišu da su ženska deca podigla ruku na roditelje.

- Ne znamo šta se ovo dešava?! Dve ćerke su za kratko vreme ubile svoje roditelje. Nažalot, u oba slučaja se radi o psihiči nestabilnim osobama, ali sve jedno nas je to jako uznemirilo i potreslo. Nadamo se da će se crni niz zaustaviti - pričaju šokirane Nišlije. 

n1.jpg
Kurir/M.S. Mesto zločina u Pariske komune

Komšije ćerke i oca iz Pariske komune ispričale su za Kurir da je porodica tu živela 50 godina, kao i da je Slavoljub bio nepokretan i teško oboleo, ali i da je Danijela imala porblema sa mentalnim zdravljem.

- Nestabilna je bila, znamo da je bila na terapijama u Psihijatrijskoj bolnivi u Toponici, ali nismo slutili da će ovako nešto učiniti. On je čovek bio jako bolestan i neshvatljivo da je Danijela odlučila da digne ruku na njega tako nemoćnog - pričaju komšije i dodaju da je Slavoljub, istina, bio težak čovek.

- Bio je od onih ljudi što sve uvek najbolje znaju, pa je u tom smislu bio čudan, nadmen nekako. U poslednje vreme se iz njihovog stana čula buka i svađa, verovatno Danijela nije mogla da se bori sa njim - dodaju komšije. 

Slavoljuba M. je u lokvi krvi zatekla medicinska sestra negovateljica koja ga je obilazila, a na telu i glavi je imao više udaraca. 

Zločin koji se u septembru dogodio u Brzom Brodu, niškom naselju, takođe je zaprepastio stanovnike grada. Marina je majku ubila dok su ručale sa više uboda nožem po telu, a potom je pobegla. Uhapšena je dan kasnije u blizini igrališta u naselju, gde se posle ubistva sakrila.

1555.jpg
Facebook Osumnjičena Marina C.

Marinin otac Najdan ispričao je ranije za Kurir da ga ne napušta ogromna trauma.

- Ostao sam sam kao panj u kući. Mnogo mi je teško, pod stresom sam. I druga ćerka mi nije dobro. Preživljavamo baš neku agoniju. Marina je u Beogradu u zatvorskoj bolnici, odneo sam joj te svakodnevne potrepštine. Ne branim nikoga, ali moram da budem uz ćerku u najtežim trenucima. Na drugoj strani, za šta se god uhvatim ovde u kući, na primer za šolju za kafu, odmah me sve to podseća na prošle dane kada je sve bilo u redu, kada smo normalno živeli. Kažem, sad sam ostao sam kao panj - ispričao je Najdan i dodao:

- Moja žena Zorica je sve dala za našu ćerku, bila je skroz njoj poklonjena, zapostavila je sebe da bi bila uz nju, ali bolest je bolest.

(Kurir.rs - M. Smiljković)