Za emisiju "Puls Srbije" na Kurir televiziji gosti Rajko Nedić i Ljubiša Božić donose najnovija saznanja vezana za suđenje.

Danas se održava ročište u slučaju masakra u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" gde se roditelji dečaka koji je počinio ozbiljan zločin suočavaju sa optužbama. Otac dečaka kojem preti kazna od 12 godina zatvora optužen je za neodgovarajuće čuvanje i obuke sina za rukovanje vatrenim oružjem. Majka je takođe optužena zbog zanemarivanja. 

Na samom početku emisije Nedić je nakon najnovijeg saznanja otkrio deo atmosfere iz sudnice kao i jedno od pitanja koja je postavila majka nastradalog dečaka Andrije Čikića:

- Majka Andrije Čikića postavila je pitanje dečaku ubici koje glasi "Zašto je želeo da ubije baš njenog sina?" ali nije uspela da dobije odgovor. To je ključno pitanje koje će svako od roditelja nastradalih postaviti. Ovo je možda poslednji put da neki od njih imaju priliku da ga vide oči u oči te je njegovo odbijanje da odgovori na pitanje poput ovog dovelo do veoma mučne atmosfere u sudnici, mnogi od roditelja nastradalih su plakali i ostali vrlo uznemireni.

Božić se nadovezao na reči svog sagovornika i istakao njegovo posmatranje motiva koji je naterao dečaka ubicu da sastavi spisak sa određenim imenima i univerzalan razlog zašto su se baš ta imena našla na spisku:

- Dečak ubica se uopšte ne usredsređuje na otkrivanje razloga svoje krivice već samo na motiv gde sebe želi da predstavi kao žrtvu. Pokušava da se predstavi kao neko ko je bio primoran ovo da uradi i ko je trpeo velike presije. Ja razlogom smatram to što su mu određena deca smetala i pravila veliku dozu konkurencije. Bio je svestan da je on bio na visokom niovu uspešnosti ali je svoje prijatelje iz odeljenja video kao pretnju svemu što je postigao. To ga je po mom mišljenju nateralo da počini ovaj zločin i usmrti određenu decu, a ne presija koju je kako tvrdi trpeo od strane roditelja. 

Kurir televizija Ovo pitanje je dečaku ubici postavila majka nastradalog deteta tokom suđenja

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO:

Kurir televizija Nataša Adonovski: Ne postoji kazna koja će dovesti do smanjenja broja ubistava