Miroslav Živković, branilac Nemanja Marinkovića instruktora streljane u koju je kako se sumnja otac dovodio dečaka ubicu da ga uči da puca, rekao je ispred zgrade suda da je danas dečak ubica vršio prepoznavanje njegivog klijenta.

- Kada su dečaku dali da prepozna Nemanju Marinkovića on sa sigurnošću to nije mogao da potvrdi, jer ga nije ni obučavao. Mali se obučavao na er soft, replici pištolja što je dozvoljeno po pravilima. Ali, ono što bih istakao jeste da je Vladimir Kecmanović donosio svoje oružje u streljanju i on je obučavao svoje dete - rekao je ispred suda advokat i dodao:

- Odbrana Vladimira Kecmanovića hoće da svali krivicu na vlasnika streljane i instruktora u streljani, ali oni njega nisu obučavali, već njegov otac koji mu je iz svoje ruke dao pištolje bez da bilo koga u streljani obavesti o tome.

Podsetimo, Vladimiru Kecmanoviću sudi se zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, odnosno zbog toga što je svoje oružje učinio lako dostupnim sinu, kao i zbog toga što ga je vodio u streljanu i učio ga da puca. Inače, dečak ubica je 3. maja prošle godine iz očevog pištolja ubio devetoro svojih drugara i čuvara škole "Vladislav Ribnika" koju je i sam pohađao. On je danas iz psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od 3. maja 2023. godine doveden u Specijalni sud da svedoči u sudskom postupku protiv svog oca Vladimira i majke Miljane Kecmanović.

Kurir Miljana Kecmanović u pratnji advokata Marine Ivelje napustila današnje suđenje

Miljana Kecmanović se tereti zbog toga što je njen DNK pronađen na čauri pronađenoj u učionici posle masakra, a posle današnjeg ročišta ona je u pratnji advokata napustila zgradu Specijalnog suda u kojoj se današnje, kao i prethodno ročište održalo.

(Kurir.rs - B. T. )